FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariz: Sarkozy poziva mlade na kompromis

PARIZ , 25. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Francuski ministar unutarnjihposlova Nicolas Sarkozy pozvao je u subotu studente na "kompromisnorješenje" nastojeći riješiti sukob između vlade i protivnika novogazakona o zapošljavanju (CPE) koji je prouzročio socijalnonezadovoljstvo u zemlji prije gotovo dva mjeseca.
PARIZ , 25. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Francuski ministar unutarnjih poslova Nicolas Sarkozy pozvao je u subotu studente na "kompromisno rješenje" nastojeći riješiti sukob između vlade i protivnika novoga zakona o zapošljavanju (CPE) koji je prouzročio socijalno nezadovoljstvo u zemlji prije gotovo dva mjeseca.

Sarkozy, kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima 2007. i protivnik premijera Dominiquea de Villepina govorio je pred novim članovima vladine stranke UMP, čiji je predsjednik.

"Znati postići kompromis, znači biti hrabar i koristan za Francusku, a to je ono što UMP traži i očekuje", rekao je drugi čovjek francuske vlade usred nezavidne situacije u kojoj se našao nakon neuspješnog sastanka održanog u petak između De Villepina i predstavnika sindikata koji su zatražili povlačenje novog zakona o zapošljavanju (CPE) koji, prema njihovu mišljenju ide na uštrb mladih.

Glavni studentski sindikati odbili su poziv na sastanak s premijerom u subotu, a njihovi pozivi za organiziranjem jednodnevnog štrajka i prosvjeda u utorak sve su glasniji.

Sarkozy je iskazao "potporu" premijeru koji je, kako je kazao "spreman na razgovor. Pozivam sve protagoniste da prihvate pruženu ruku, jer nitko neće iz ovoga izaći kao pobjednik ako ne pristane na razgovor i kompromis."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙