FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: stigli iskazi svjedoka saslušanih u Beogradu

Split: stigli iskazi svjedoka saslušanih u BeograduSPLIT, 20. travnja 2006. (Hina) - Istražnom sucu Županijskog suda uSplitu stigli su iskazi svjedoka saslušanih početkom ožujka predOkružnim sudom u Beogradu u postupku koji se vodi protiv petoricebivših vojnih policajaca osumnjičenih za ratni zločin protiv ratnihzarobljenika u Vojno-istražnom centru Lora 1992. godine.
SPLIT, 20. travnja 2006. (Hina) - Istražnom sucu Županijskog suda u Splitu stigli su iskazi svjedoka saslušanih početkom ožujka pred Okružnim sudom u Beogradu u postupku koji se vodi protiv petorice bivših vojnih policajaca osumnjičenih za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u Vojno-istražnom centru Lora 1992. godine.

Istražni sudac Neven Cambi, osim iskaza desetorice svjedoka, zaprimio je i dokumentaciju Vojno-medicinske akademije u Beogradu među kojom je i zapisnik o ekshumaciji tijela pronađenih u masovnoj grobnici kod Livna u BiH, obavljenoj 2004. godine. Među tim je tijelima identificiran i Bojan Vesović, pripadnih paravojne srpske formacije "Beli orlovi" koji je bio zarobljen na ratištu u BiH i doveden u Loru, a za čiju se smrt sumnjiče petorica bivših vojnih policajaca.

Tomislav Duić, Tonči Vrkić, Emilio Bungur, Ante Gudić i Anđelko Botić, koji su početkom ožujka, zajedno s još trojicom pripadnika 72. bojne vojne policije, nepravomoćno osuđeni za ratni zločin nad civilima u Lori u istom razdoblju, sumnjiče se i za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima 1992. godine.

Osim za smrt navedenog pripadnika "Belih orlova", terete se i za smrt Duška Jelića iz skupine trebinjskih rezervista i Vlade Savića iz Nevesinja koji su, prema istražnom zahtjevu, podlegli ozljedama od mučenja u Lori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙