FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kamenolom "Mironja" zapečaćen zbog radova izvan dodijeljene rudarske koncesije

ZAGREB, 20. travnja 2006. (Hina) - Državni inspektorat RepublikeHrvatske priopćio je danas da je kamenolom "Mironja" u DubrovačkomPrimorju zapečaćen jer je izravnim inspekcijskim nadzorom nedvojbenoutvrđeno da se radovi u tome kamenolomu izvode izvan granicadodijeljene rudarske koncesije.
ZAGREB, 20. travnja 2006. (Hina) - Državni inspektorat Republike Hrvatske priopćio je danas da je kamenolom "Mironja" u Dubrovačkom Primorju zapečaćen jer je izravnim inspekcijskim nadzorom nedvojbeno utvrđeno da se radovi u tome kamenolomu izvode izvan granica dodijeljene rudarske koncesije.

U priopćenju se navodi da su 19. travnja inspektori, sukladno svojim ovlastima, zapečatili postrojenje za oplemenjivanje i površinski kop na eksploatacijskome polju "Mironja" iznad kote +320 gdje se ekspolatacija mineralne sirovine obavljala bez rudarske koncesije za izvođenje rudarskih radova.

Ističe se da je priopćenje objavljeno radi istinitoga informiranja javnosti i sprječavanja mogućih manipulacija okolnostima u kojima je došlo do pečaćenja.

Dodaje se da je podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnoga postupka nadležnom sudu u Dubrovniku te Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku za oduzimanje imovinske koristi ostvarene proutpravnom eksploatacijom mineralne sirovine u iznosu od tri milijuna i 597.000 kuna.

Inspektori Državnoga inspektorata koji su 1. i 2. veljače ove godine obavili nadzor nad Trgovačkim društvom "GP Dubrovnik" na eksploatacijskome polju "Mironja" tada su, kako se navodi, i utvrdili da se izgrađeno postrojenje za oplemenjivanje mineralne sirovine tehničko-građevnoga kamena koristi bez prethodno ishođene uporabne dozvole.

Vlasnik kamenoloma "Mironja" u Dolima u Dubrovačkom Primorju je Stipe Gabrić Jambo.

(Hina) pp/xipet yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙