FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog rada na crno HVB Splitska banka kažnjena s 240.000 kuna

ZAGREB, 7. travnja 2006. (Hina) - Prekršajni sud u Metkoviću kaznio jeHVB Splitsku banku novčanom kaznom od 240.000 kuna jer je u poslovniciu Metkoviću s dvije djelatnice sklopila ugovore o djelu umjesto da jes njima ugovorima o radu zasnovala radni odnos.
ZAGREB, 7. travnja 2006. (Hina) - Prekršajni sud u Metkoviću kaznio je HVB Splitsku banku novčanom kaznom od 240.000 kuna jer je u poslovnici u Metkoviću s dvije djelatnice sklopila ugovore o djelu umjesto da je s njima ugovorima o radu zasnovala radni odnos.

Odlukom suda HVB Splitska banka kažnjena je s 200.000 kuna, dok su dvije odgovorne osobe kažnjene s po 20.000 kuna. Cjelokupni iznos banka je platila početkom travnja ove godine, doznaje se danas na Prekršajnom sudu u Metkoviću.

Na sudu pojašnjavaju da je banka s dvije djelatnice sklopila ugovore o djelu i to za poslove za koje Zakon o radu to ne propisuje već predviđa zasnivanje radnog odnosa sklapanjem ugovora o radu.

Banka je također prekršila i Odredbe Zakona o državnom inspektoratu jer dvije službenice nije prijavila nadležnom tijelu mirovinskog i zdravstvenog osiguranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙