FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DUZS: Hrvatska uputila pomoć poplavljenoj Slovačkoj

ZAGREB, 4. travnja 2006. (Hina) - Hrvatska je danas uputila hitnu pomoćpoplavama ugroženim područjima Slovačke, u vrijednosti od 30.000 eura,a slanje pomoći organizirala je Državna uprava za zaštitu i spašavanje(DUZS) na hitno traženje Slovačke preko NATO centra za pružanje pomoći(European Atlantic disaster Response Coordination Centre - EADRCC),priopćeno je iz DUZS-a.
ZAGREB, 4. travnja 2006. (Hina) - Hrvatska je danas uputila hitnu pomoć poplavama ugroženim područjima Slovačke, u vrijednosti od 30.000 eura, a slanje pomoći organizirala je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) na hitno traženje Slovačke preko NATO centra za pružanje pomoći (European Atlantic disaster Response Coordination Centre - EADRCC), priopćeno je iz DUZS-a.

Rano jutros u Osijeku je počeo utovar 25. 000 vreća za pijesak, koje su donirale Hrvatske vode i tijekom dana će stići u poplavama ugrožene dijelove Slovačke, navodi se u priopćenju.

Temeljem bilateralnih sporazuma o pružanju pomoći između Republike Slovačke i Republike Hrvatske, Državna uprava za zaštitu i spašavanje je žurno odgovorila na upit, koji je proslijeđen jučer. Slanjem pomoći Hrvatska se pridružila europskim zemljama koje pružaju pomoć Slovacima pogođenim poplavama. Uslijed obilnih padalina i topljenja snijega, središnje i zapadne dijelove Slovačke poplavile su tri rijeke - Vah, Dunav i Morava.

Državni centar 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje u stalnoj je komunikaciji s centrima u regiji, a Područni uredi zaštite i spašavanja prate stanje na terenu i obavljaju pripreme kako bi pravodobno reagirali na mogući porast vodostaja u Hrvatskoj, navodi u priopćenju Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙