FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rice kaže da će SAD primijeniti različite mjere da zaustavi Iran

CHICAGO, 19. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice rekla je u srijedu da će Sjedinjene Državeprimijeniti političke, gospodarske i druge mjere kako bi spriječileIran da proizvede nuklearno oružje.
CHICAGO, 19. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice rekla je u srijedu da će Sjedinjene Države primijeniti političke, gospodarske i druge mjere kako bi spriječile Iran da proizvede nuklearno oružje.

U govoru na sjednici Vijeća za vanjsku politiku u Chicagu, Rice je rekla da je međunarodna zajednica jednoglasna u stajalištu da Iran ne smije posjedovati nuklearno oružje i da će poduzeti nužne protumjere.

U utorak je predsjednik George W. Bush odbacio mogućnost nuklearnog napada na Iran ukoliko diplomacija ne uspije zaustaviti nuklearne planove Islamske Republike.

Na pitanje što će prevagnuti u odlučivanju o vojnoj akciji protiv Irana, Rice je opetovala da politički i gospodarski pritisak mora ići svojim tijekom. Ipak je podsjetila na predsjednikovo stajalište da se proučavaju sve mogućnosti.

Dužnosnici iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, SAD-a, Rusije i Kine sastali su se u Moskvi, zasad bez rezultata, pokušavajući postići jedinstveno stajalište o Iranu koji je prošlog tjedna objavio da je počeo obogaćivati uran.

SAD i njegovi europski saveznici upozoravaju da Teheran može iskoristiti visokoobogaćeni uran za izradu bomba, dok Iran tvrdi da je njegov program namijenjen civilnoj uporabi kako bi zadovoljio sve veće energetske potrebe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙