FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ahmadinedžad: Iran će uskoro ući u klub nuklearnih zemalja

TEHERAN, 11. travnja 2006. (Hina/AFP) - Iranski predsjednik MahmudAhmadinedžad izjavio je u utorak da će "Iran uskoro ući u klub zemaljakoje posjeduju nuklearnu tehnologiju", izvijestila je iranska državnatelevizija.
TEHERAN, 11. travnja 2006. (Hina/AFP) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je u utorak da će "Iran uskoro ući u klub zemalja koje posjeduju nuklearnu tehnologiju", izvijestila je iranska državna televizija.

Predsjednik je tu izjavu dao u pokrajini Horasan Razavi na sjeveroistoku zemlje, odakle će u utorak navečer iranskom narodu objaviti "radosnu vijest" o nuklearnom programu zemlje, kako navodi televizija.

Bivši iranski predsjednik Akbar Hachemi Rafsandžani, kako prenosi kuvajtska agencija Kuna, izjavio je u utorak da je Iran uspješno pustio u rad postrojenje sa 164 centrifuge za obogaćivanje urana u Natanzu u središnjem dijelu zemlje. To je važan korak prema proizvodnji nuklearnog goriva za iranske nuklearne elektrane, rekao je Rafsandžani.

Izjave dolaze nepuna dva dana uoči posjeta direktora Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohameda ElBaradeija Iranu koji se planira u četvrtak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙