FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada predložila razrješenje predsjednika Uprave HP-a; Ministarstvo financija navodi da je sav novac doznačen od 10. do 13. travnja u 10.47 sati

ZAGREB, 18. travnja 2006. (Hina) - Na današnjoj izvanrednoj telefonskojsjednici hrvatska Vlada je zbog nepravodobne isplate mirovinapredložila Nadzornom odboru Hrvatske pošte razrješenje predsjednikaUprave Milana Skoblara.
ZAGREB, 18. travnja 2006. (Hina) - Na današnjoj izvanrednoj telefonskoj sjednici hrvatska Vlada je zbog nepravodobne isplate mirovina predložila Nadzornom odboru Hrvatske pošte razrješenje predsjednika Uprave Milana Skoblara.

Nadzornom odboru Vlada je predložila da za vršitelja dužnosti predsjednika Uprave imenuje člana Uprave Andreja Sardelića, priopćeno je iz Vlade.

Na navode iz Hrvatske pošte da su svoj dio posla obavili na vrijeme priopćenjem je danas reagiralo Ministarstvo financija navodeći da su sredstva za mirovine i socijalna davanja isplaćivana od 10. do 13. travnja te da je HP imala pet dana (od utorka do subote prošlog tjedna) da mirovine dostavi na kućne adrese.

Stoga Ministarstvo od HP traži detaljne podatke o dinamici isplate proteklog tjedna, koliko je od uplaćenih 465 milijuna kuna isplaćeno umirovljenicima prije Uskrsa, a posebno koliko su mirovina dostavili na kućne adrese u petak 14. i subotu 15. travnja.

Ministarstvo navodi da su mirovine putem poštanskih uputnica plaćane 11., 12. i 13. travnja, s time da je 11. travnja isplaćeno 255,4 milijuna kuna, 12. travnja 21,2 milijuna kuna, a 13. travnja 193 milijuna kuna.

Tako se vidi da je zadnje vrijeme terećenja računa Državnog proračuna za iznos od 193 milijuna kuna bio 13. travnja u 10,47 sati. To znači da je od početka isplate mirovina putem poštanskih uputnica Hrvatska pošta imala pet dana (od utorka do subote) za dostavu novca na kućne adrese, navodi Ministarstvo.

Također dodaje kako HP nije upozorila Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje niti Ministarstvo financija da nije u mogućnosti distribuirati sve mirovine prije Uskrsa.

S obzirom da se za distribuciju mirovina Hrvatskoj pošti iz Državnog proračuna plaća naknada od 2,25 posto ukupnog iznosa mirovina, što iznosi u prosjeku 12,8 milijuna kuna na mjesec, Ministarstvo navodi kako se od nje očekuje i dodatni angažman i napor u ovakvim situacijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙