FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvije prigodne poštanske marke "Hrvatski sport"

ZAGREB, 3. travnja 2006. (Hina) - Hrvatska pošta (HP) pustit će sutra upromet dvije prigodne poštanske marke pod nazivom "Hrvatski sport",nominalnih vrijednosti 2,30 i 2,80 kuna, kojima se obilježava Europskoprvenstvo u atletici - Goeteborg 2006. i Svjetsko prvenstvo u nogometu- Njemačka 2006., priopćeno je danas iz HP-a.
ZAGREB, 3. travnja 2006. (Hina) - Hrvatska pošta (HP) pustit će sutra u promet dvije prigodne poštanske marke pod nazivom "Hrvatski sport", nominalnih vrijednosti 2,30 i 2,80 kuna, kojima se obilježava Europsko prvenstvo u atletici - Goeteborg 2006. i Svjetsko prvenstvo u nogometu - Njemačka 2006., priopćeno je danas iz HP-a.

Marku Europsko prvenstvo u atletici dizajnirale su Ivana Čukelj i Tatjana Strivanić, apsolventice dizajna na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu, a marku Svjetsko prvenstvo u nogometu dizajnirao je zagrebački slikar i grafičar Borut Benčina.

Marke su tiskane s višebojnom ofsetu u nakladi od 200 000 komada po motivu.

Uz marke će u prodaji biti i omotnice prvoga dana (FDC) te prigodne omotnice bez marke.

U zagrebačkom poštanskom uredu u Jurišićevoj ulici, 4. i 5. travnja, bit će u uporabi žigovi prvoga dana, stoji u priopćenju Hrvatske pošte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙