FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 18. travnja

ZAGREB, 18. travnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za utorak, 18. travnja.
ZAGREB, 18. travnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 18. travnja.

MOSKVA - Rusija će biti domaćin najnovijeg kruga pregovora pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a i Njemačke o iranskoj nuklearnoj krizi. Rusija i Kina, koje imaju snažne gospodarske veze s Iranom, suprotstavljaju se američkom zahtjevu za uvođenjem sankcija toj zemlji, koja prkosi volji međunarodne zajednice i ne odustaje od procesa obogaćivanja urana.

TEHERAN - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad održat će govor u hranu imama Homeinija. Iran je 9. travnja objavio da je uspio obogatiti uran na 3,5 posto te je odbacio zahtjev Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda da odustane od svih aktivnosti obogaćivanja urana do 28. travnja.

SEATTLE - Kineski predsjednik Hu Jintao počinje višednevni posjet Sjedinjenim Državama. Hu će prvo posjetiti zapadnu američku obalu, gdje će ga ugostiti najbogatiji čovjek svijeta Bill Gates. Kineski će predsjednik posjetiti i tvornicu Boeing. Susret s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom očekuje ga u četvrtak, 20. travnja.

RIM - Pobjednik talijanskih izbora Romano Prodi trebao bi održati sastanak sa svojim političkim saveznicima.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush primit će libanonskog premijera Fuada Sinoru s kojim će razgovarati o demokratskim i ekonomskim reformama u Libanonu te o istrazi o ubojstvu bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Sanja Biluš

Prije podne: Renata Tomašević

Poslije podne: Sonja Djerasimović

Večer: Domagoj Janković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

(Hina) xbis ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙