FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Svijet - za subotu 8. travnja

ZAGREB, 8. travnja 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja zasubotu, 8. travnja
ZAGREB, 8. travnja 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za subotu, 8. travnja

SAN FRANCISCO - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić iz Južne Koreje, gdje je boravio u višednevnom posjetu, stiže u San Francisco gdje će se tijekom trodnevna posjeta susresti s poslovnim ljudima hrvatskog podrijetla, razgovarati s bivšim američkim državnim tajnikom Georgeom Schulzom i održati predavanje na temu "Mjesto i uloga malih zemalja na međunarodnoj sceni 21. stoljeća" pred članovima Vijeća za svjetske poslove, uglednog vanjskopolitičkog foruma,

MOSTAR - Utemeljiteljska skupština nove stranke "HDZ 1990", na poticaj Bože Ljubića i njegovih pristaša iz HDZ BiH nezadovoljnih politikom te stranke i njezina predsjednika Dragana Čovića. Ljubić je bio Čovićev protukandidat za predsjednika HDZ BiH na stranačkom Saboru u srpnju 2005., nakon čega je javno ustvrdio da je Čovićev izbor za predsjednika HDZ BiH neregularan jer su glasački listići nepropisno prebrojavani u korist Čovića. Ljubić se žalio i Europskoj pučkoj stranci (EPP), u kojoj je HDZ BiH imao status promatrača, a EPP je uvažio žalbu i "zamrznuo" status promatrača HDZ-u BiH dok se ne razriješi konflikt unutar te stranke.

MINSK - Autokratski bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko polaže prisegu na treći uzastopni mandat nakon osporavanih izbora u ožujku koje je Zapad ocijenio nepoštenima i nedemokratskima, a Europska unija mu zabranila i ulazak na njezin teritorij. Inauguraciji neće prisustvovati strani državnici, čak ni ruski predsjednik Vladimir Putin koji se smatra Lukašenkovim saveznikom.

BAJKONUR - Ruska svemirska sonda Sojuz treba se spustiti na Zemlju s Marcosom Pontesom, prvim brazilskim astronautom koji je poletio u svemir i dosadašnjom posadom Međunarodne svemirske stanice: Rusom Valerijem Tokarevim i Amerikancem Billom McArthurom kojima je došla smjena.

ŠANGAJ - Prvi koncert Rolling Stonesa u Kini.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Damir Hainski

Prije podne: Darko Vlahović

Poslije podne: Sonja Djerasimović

Navečer: Domagoj Janković

Tel: +385 1 4808 645

Fax: +385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

(Hina) xrt ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙