FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 12. travnja

ZAGREB, 12. travnja 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja zasrijedu, 12. travnja
ZAGREB, 12. travnja 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za srijedu, 12. travnja

DUBLIN - Drugi i završni dan radnog posjeta hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića Irskoj. Razgovarat će s irskim premijerom Bertijem Ahernom i obići najstarije irsko sveučilište Trinity, osnovano 1592., gdje će se upisati u knjigu gostiju i predstavnicima sveučilišta predati primjerak pretiska Splitskog evanđelistara.

ZAGREB - Predsjednik Europskog parlamenta Josep Borrell boravi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj. Borrell će se obratiti zastupnicima Hrvatskoga sabora (Sabornica,10,30 - 10,50 sati), a nakon obraćanja predviđene su izjave za medije predsjednika Sabora Vladimira Šeksa i Borrella (Plavi salon). Borrell će razgovarati s Ivicom Račanom, predsjednikom Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju RH Europskoj uniji i Nevenom Mimicom, predsjednikom Odbora za europske integracije (Dvorana Stjepana Radića, 11 sati). Također će ga primiti premijer Ivo Sanader u 11,45 sati u Banskim dvorima.

DEN HAAG - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan nazočit će obilježavanju 60. godišnjice Međunarodnog suda pravde (ICJ), najvišeg sudbenog tijela Ujedinjenih naroda, koji ima posebnu ulogu u rješavanju sporova među državama.

TEHERAN - Najavljen je posjet direktora Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohameda ElBaradeija Iranu, koji je baš u utorak objavio da je obogatio uran do razine dovoljne za proizvodnju nuklearnog goriva.

JERUZALEM - Počinje sedmodnevni židovski blagdan Pesah.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Davor Marković

Prije podne: Darko Vlahović

Poslije podne: Sonja Djerasimović

Navečer: Renata Tomašević

Tel: ** 385 1 4808 645

Fax: ** 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙