FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biskup Komarica ponovno se zauzima za povratak Hrvata

BANJA LUKA, 14. travnja 2006. (Hina) - Banjalučki biskup dr. FranjoKomarica u petak je u poruci povodom Uskrsa pozvao sve kršćane dapomažu "ljudima koji ne pripadaju našoj naciji, vjeri, jeziku ikulturi, koji su u težim socijalnim, zdravstvenim ili društvenim ipolitičkim prilikama nego mi".
BANJA LUKA, 14. travnja 2006. (Hina) - Banjalučki biskup dr. Franjo Komarica u petak je u poruci povodom Uskrsa pozvao sve kršćane da pomažu "ljudima koji ne pripadaju našoj naciji, vjeri, jeziku i kulturi, koji su u težim socijalnim, zdravstvenim ili društvenim i političkim prilikama nego mi".

Biskup je podsjetio da se gotovo ništa nije promijenilo glede povratka izbjeglih i prognanih Hrvata, odnosno da se od njih 220 tisuća, koliko je u BiH živjelo prije rata, vratilo tek 13 posto, a u banjalučku biskupiju manje od tri posto.

"Hrvatski narod gotovo je nestao s ovih prostora", rekao je biskup Komarica i dodao da "nitko ne zna gdje je završio silan novac međunarodnih donatora namijenjen stvaranju uvjeta za povratak Hrvata u BiH".

Biskup Komarica je posebice apelirao na najviše dužnosnike Republike Srpske i grada Banje Luke da Hrvatima vrate zgradu Hrvatskog doma čime bi pokazali spremnost da pomognu povratak Hrvata.

Banjalučki biskup čestitao je Uskrs svim katolicima i kršćanima i uputio najljepše želje "svim ljudima dobre volje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙