FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah - Kožul pred naslovom europskog prvaka

KUSADASI/ZAGREB, 13. travnja 2006. (Hina) - Najbolji hrvatskivelemajstor Zdenko Kožul nastavlja s odličnim igrama na europskomšahovskom prvenstvu. U 9. kolu je nakon sjajne taktičke borbe svladaonjemačkog velemajstora Arkadija Naiditscha i dva kola prije krajapovećao prednost pred najopasnijim suparnicima na cijeli bod.
KUSADASI/ZAGREB, 13. travnja 2006. (Hina) - Najbolji hrvatski velemajstor Zdenko Kožul nastavlja s odličnim igrama na europskom šahovskom prvenstvu. U 9. kolu je nakon sjajne taktičke borbe svladao njemačkog velemajstora Arkadija Naiditscha i dva kola prije kraja povećao prednost pred najopasnijim suparnicima na cijeli bod.

Naime, najveći favorit Ukrajinac Vasilij Ivančuk nije uspio osvojiti više od pola boda protiv Rusa Ernesta Inarkijeva. Iz posljednja dva kola Kožulu su dostatna i dva remija za osvajanje naslova prvaka. O iznimnoj vrijednosti njegova ostvarenja govori činjenica da je očekivani rezultat prebacio za više od 2,5 boda, odnosno ostvario nevjerojatan performans-rejting od 2.843 boda.

Nažalost, Mladen Palac je porazom protiv Bugarina Kirila Georgijeva posve pokvario izglede za plasman na svjetsko prvenstvo. U završnici s pješakom više izbjegavao je remi ponavljanjem pozicije i nakon niza grješaka pretrpio poraz. Dostigao ga je Robert Zelčić pobjedom nad Armencem Tigranom Petrosjanom, a Krunoslav Hulak je potonuo nakon poraza od Nijemca Thomasa Luthera. Dobro se drži i Ognjen Cvitan, koji je remizirao s Islanđaninom Hannesom Stefanssonom.

Dva kola prije kraja europskog prvenstva vodi Zdenko Kožul sa 7,5 bodova, a prate ga Georgijev, Ivančuk, Berescu, Nikolić i Belov sa 6,5 , te Anastasian, Arutinian, Izoria, Nijboer, Balogh, Macieja, Inarkijev, Fressinet, Mirošničenko, Kotronias, Gurevič i Baramidze sa po 6 bodova. Od naših Palac i Zelčić imaju po 5,5 bodova, Cvitan, Hulak, Jovanić i Brkić 4,5 , Stević, Janković, Kovačević, Rogić i Ivan Šarić 4, a Ante Šarić ima 3,5 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙