FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Nadmoćna pobjeda Sudakove

RIJEKA, 18. ožujka 2006. (Hina) - Tradicionalni, šesti po redumeđunarodni velemajstorski turnir "Cvijet Mediterana" završen jenadmoćnom pobjedom ruske velemajstorice Irine Sudakove. U derbijuposljednjeg kola Sudakova je nadigrala jedinu ozbiljniju suparnicu -Estonku Valentinu Golubenko i osvojila pobjednički pokal snevjerojatnih 8 bodova iz 9 partija.
RIJEKA, 18. ožujka 2006. (Hina) - Tradicionalni, šesti po redu međunarodni velemajstorski turnir "Cvijet Mediterana" završen je nadmoćnom pobjedom ruske velemajstorice Irine Sudakove. U derbiju posljednjeg kola Sudakova je nadigrala jedinu ozbiljniju suparnicu - Estonku Valentinu Golubenko i osvojila pobjednički pokal s nevjerojatnih 8 bodova iz 9 partija.

O vrijednosti njezina ostvarenja najviše govori podatak da je očekivani rezultat prebacila za gotovo dva boda, odnosno da je zaradila čak 28 rejting-bodova. Vrlo zadovoljna napušta Rijeku i Valentina Golubenko, koja je ispunila visoku velemajstorsku normu, te očekivani rezultat prebacila za više od 3 boda, odnosno popravila rejting za nevjerojatnih 49 bodova.

Naša jedina velemajstorica Mirjana Medić je remijem s Rumunjkom Julijom Ionicom osvojila treće mjesto popravivši rejting za 8 bodova. Reprezentativka Rajna Šargač nešto je popravila plasman pobjedom nad Ruskinjom Julijom Gromovom, ali ne može biti zadovoljna osvojenim sedmim mjestom sa samo 3,5 boda. Nije bila u pravoj formi o čemu svjedoči i podbačaj od gotovo jednog boda. Zbog toga će na sljedećoj rejting-listi FIDE pasti za 14 bodova. Za mladu Riječanku Borku Frančišković, koja je u posljednjem kolu remizirala sa Slovakinjom Reginom Pokornom, turnir je bio očigledno prejak, a završila je na posljednjem mjestu s 2,5 boda.

Ipak, tragičarke turnira su velemajstorice Regina Pokorna i Anya Corke iz Hong Konga. Pokorna je završila na granici od 50 posto osvojenih bodova, a Corke je tek deveta s rekordnim gubitkom od 26 rejting bodova.

Rezultati posljednjeg, 9. kola:

Ionica-Medić remi, Frančišković-Pokorna remi, Golubenko-Sudakova 0:1, Gromova-Šargač 0:1 i Krivec-Corke 1:0.

Konačan poredak: Sudakova 8 bodova, Golubenko 6,5, Medić i Krivec 5, Pokorna 4,5, Gromova 4, Šargač i Ionica 3,5, Corke i Frančišković 2,5.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙