FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah - Druga pobjeda Zdenka Kožula

KUSADASI/ZAGREB, 6. travnja 2006. (Hina) - U trećem kolu pojedinačnogeuropskog prvenstva na kojem sudjeluje 138 šahista, hrvatskipredstavnici zabilježili su tri pobjede i osam remija uz dva poraza.
KUSADASI/ZAGREB, 6. travnja 2006. (Hina) - U trećem kolu pojedinačnog europskog prvenstva na kojem sudjeluje 138 šahista, hrvatski predstavnici zabilježili su tri pobjede i osam remija uz dva poraza.

Mladen Palac je brzo remizirao s belgijskim velemajstorom Alexanderom Dgebuadzeom, a Zdenko Kožul je u napadu slomio Izraelca Sergeja Erenburga i novom pobjedom izbio na diobu drugoga mjesta. Veliki skok napravili su i Krunoslav Hulak i Ognjen Jovanić. Hulak je nadigrao Moldavca Soltanicija, a Jovanić je lako oborio nekorektnu žrtvu figure njemačkog velemajstora Christophera Lutza. Ognjen Cvitan je bez prave borbe remizirao s Bugarinom Delčevim, a po pola boda osvojili su i Ante Brkić, Ante i Ivan Šarić, Robert Zelčić i Blažimir Kovačević. Nove poraze pretrpjeli su Alojzije Janković i Davor Rogić.

U vodstvu se s 3 boda izdvojio nizozemski velemajstor Erwin L'Ami, koji je svladao Armenca Tigrana Kotanjiana. Prati ga skupina od 17 igrača s po 2,5 boda u kojoj su od naših Zdenko Kožul i Mladen Palac. Hulak i Jovanić imaju po 2 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙