FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah - Kožul remizirao

KUSADASI/ZAGREB, 10. travnja 2006. (Hina) - U sedmom kolu europskogprvenstva na kojem sudjeluje 138 šahista iz 36 zemalja naš olimpijacZdenko Kožul remizirao je s najvećim favoritom Ukrajincem VasilijemIvančukom i zadržao se u vodećem trolistu.
KUSADASI/ZAGREB, 10. travnja 2006. (Hina) - U sedmom kolu europskog prvenstva na kojem sudjeluje 138 šahista iz 36 zemalja naš olimpijac Zdenko Kožul remizirao je s najvećim favoritom Ukrajincem Vasilijem Ivančukom i zadržao se u vodećem trolistu.

Naime, sve partije vodećih završene su podjelom boda, među kojima i susret Francuza Laurenta Fressineta i Sarajlije Predraga Nikolića. Veliki korak prema vrhu novim su pobjedama napravili Mladen Palac i Krunoslav Hulak. Palac je crnim figurama nadigrao Azerbejdžanca Vugara Gašimova, a Hulak Rumunja Viorela Iordachescua, pa su znatno popravili izglede za plasman na svjetsko prvenstvo.

U "gornju kuću" probili su se Ognjen Cvitan i Robert Zelčić. Cvitan je pobijedio Turčina Erturana, a Zelčić njegovog sunarodnjaka Haznedaroglua. Ante Brkić remizirao je s Austrijancem Christianom Weissom, a mladi Ivan Šarić s ruskim velemajstorom Sergejem Iskusnihom. Ognjen Jovanić, Ante Šarić i Davor Rogić pretrpjeli su nove poraze.

Nastup na svjetskom prvenstvu izborit će 16 prvoplasiranih igrača. Sutra je na turniru jedini slobodan dan, a osmo kolo igra se u srijedu, 12. travnja.

Četiri kola prije kraja prvenstva, u vodstvu su Ivančuk, Kožul i Nikolić s po 5,5 bodova, a pola koraka iza njih su devetorica igrača - Kiril Georgijev, Anastasian, Berescu, Arutinian, Fressinet, Nijboer, Graf, Belov i Balogh. Palac i Hulak imaju po 4,5 boda, Cvitan i Zelčić po 4, Brkić, Janković, Stević i Kovačević po 3,5 , Jovanić i Ivan Šarić po 3, a Ante Šarić i Davor Rogić su na začelju s po 2,5 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙