FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG bez predstavnika na Eurosongu u Ateni

BEOGRAD, 14.ožujka (Hina) - Srbija i Crna Gora neće imatipredstavnika na Eurosongu 20. svibnja u Ateni, objavila je utoraknavečer Radio televizija Srbije, jer je glavni direktor te televizijei predsjednik Upravnog odbora Udruženja javnih radio i televizija SCGAleksandar Tijanić odbio potpisati pobjedu crnogorske skupine Noname.
BEOGRAD, 14.ožujka (Hina) - Srbija i Crna Gora neće imati predstavnika na Eurosongu 20. svibnja u Ateni, objavila je utorak navečer Radio televizija Srbije, jer je glavni direktor te televizije i predsjednik Upravnog odbora Udruženja javnih radio i televizija SCG Aleksandar Tijanić odbio potpisati pobjedu crnogorske skupine No name.

Predstavnici Crne Gore u utorak nisu htjeli prihvatiti nijedan Tijanićev prijedlog za rješavanje problema, jer se, kako su rekli, pobjednik zna: skupina No name koja je dobila najveći broj glasova.

Tijanić je pak tvrdio da je glasovanje crnogorskog žirija bilo nepošteno pa je predložio novo glasovanje, odnosno novo natjecanje pet pjesama s najvećim brojem glasova što je crnogorski predstavnik odbio.

Na kraju sastanka Tijanić je odbio potpisati pobjedu crnogorske skupine No name pa tako, u skladu s njegovom odlukom, SCG ove godine neće imati predstavnika na završnom natjecanju Eurosonga u Ateni 20. svibnja.

To se natjecanje, inače, održava dan prije zakazanog referenduma o neovisnosti Crne Gore.

Srpsko-crnogorski izbor za Eurosong održan u nedjelju 11. ožujka završio je skandalom na rubu incidenta koji je počeo još tijekom glasovanja. Crnogorski žiri favorizirao je pjevače iz Crne Gore, dok je srpski žiri svoju pristranost prikrio davanjem nekoliko glasova pjesmama iz Podgorice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙