FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krivokapić: Crna Gora strpljivo čeka demokratizaciju Srbije

PODGORICA, 21. ožujka 2006. (Hina) - Predsjednik crnogorskog parlamentaRanko Krivokapić izjavio je u utorak da će službena Crna Gorastrpljivo čekati da u Srbiji prevladaju demokratske snage koje će bitispremne za razgovor s Podgoricom o međusobnim odnosima.
PODGORICA, 21. ožujka 2006. (Hina) - Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić izjavio je u utorak da će službena Crna Gora strpljivo čekati da u Srbiji prevladaju demokratske snage koje će biti spremne za razgovor s Podgoricom o međusobnim odnosima.

"Srbija ima jak interes za dobre odnose s Crnom Gorom i želimo napokon od njih čuti tu konstataciju. Strpljivi smo jer politika koju vodimo može izdržati provjeru vremena i pričekat ćemo sazrijevanje političke situacije u Srbiji", kazao je Krivokapić novinarima u Podgorici.

On je naveo da će i dalje ostati problem "da aktualnoj vlasti u Srbiji ne treba demokratska, već poslušna Crna Gora", tvrdeći kako će "referendum to konačno razriješiti".

Krivokapić je ocijenio kako je bolje za Podgoricu i Beograd da prije referenduma razgovaraju o međusobnim odnosima, nego kada Srbija bude u dodatnim problemima zbog nesuradnje s Haagom.

On smatra da je Srbija veoma blizu toga da prestane razgovarati s Europskom unijom (EU), jer gotovo je sasvim izvjesno da će, ako Beograd ne izruči haškog bjegunca Ratka Mladića, biti prekinuti pregovori o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

Krivokapić je najavio da će crnogorski parlament uskoro usvojiti Deklaraciju kojom će Crna Gora jamčiti sva dosadašnja prava građanima Srbije.

"Naša koalicija je odavno rekla da će donijeti takvu deklaraciju. Spremni smo na svaku varijantu koja će biti u obostranom interesu i pomoći Srbiji da dođe na konstruktivan put", kazao je Krivokapić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙