FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podgorica: Uhićene osobe s video snimke kupovine referendumskih glasova

PODGORICA, 26. ožujka 2006. (Hina) - Suspendirani pripadnik crnogorskeAgencije za nacionalnu sigurnost Vasilij Mijović, jedan od sudionikapotajno snimljene kupovine referendumskih glasova, uhićen je i danasće se naći pred Istražnim sucem u Podgorici.
PODGORICA, 26. ožujka 2006. (Hina) - Suspendirani pripadnik crnogorske Agencije za nacionalnu sigurnost Vasilij Mijović, jedan od sudionika potajno snimljene kupovine referendumskih glasova, uhićen je i danas će se naći pred Istražnim sucem u Podgorici.

Oporbene snage koje se zalažu za zajedničku državu sa Srbijom prikazale su prošlog petka tajno snimljeni film o tome kako "aktivisti vladajuće Demokratske partije socijalista uvjeravaju jednog stanovnika sela Golubovci u blizini Podgorice da će mu Vlada platiti dugove, bude li glasovao za referendum".

Protiv glavnog protagonista filma Vasilija Mijovića crnogorska policija je na zahtjev Državnog tužitelja provela istragu i protiv njega podnijela krivične prijave "za povredu slobode glasovanja", kao i za kazneno djelo "izazivanja panike i nereda".

Pri pretresu Mijovićevih stanova policija je našla velike količine oružja i municije te dvije radio stanice i druge audio i video snimke, kao i "službene iskaznice sigurnosnih službi BiH, Srbije i Republike Srpske".

Podgorički mediji prenose da je Mijović u ratu bio pripadnik paravojnih formacija, te da su ga saslušavali istražitelji haškog suda. U njegovu je stanu pronađena i fotografija na kojoj je s Ratkom Mladićem.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović odbio je komentirati "snimku" prepuštajući slučaj policiji i državnom tužitelju, dok blok za neovisnu Crnu Goru tvrdi da je riječ o "montiranom slučaju" i optužuje Vojno-sigurnosnu agenciju da je film proizveden u njezinoj režiji i u njezinu laboratoriju".

Ministarstvo obrane Srbije i Crne Gore demantiralo je u subotu umiješanost Vojno-sigurnosne agencije u izradu filma o kupovini glasova za crnogorsku neovisnost u Golubovcima uz napomenu da će se vojska "dosljedno pridržavati stajališta o nemiješanju u referendumsku kampanju u Crnoj Gori".

Prosrpska oporba prijavila je slučaj i europskom izaslaniku za crnogorski referendum Miroslavu Lajčaku i njegovim suradnicima koji su odgovorili da proces prepuštaju policijskim i sudskim organima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙