FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 25. ožujka 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30sati.
ZAGREB, 25. ožujka 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

ZAGREB/MINSK - Nekoliko tisuća prosvjednika, simpatizera bjeloruske oporbe, našlo se u subotu nasuprot najmanje tisuću policajaca u središtu Minska, u blizini Oktobarskoga trga, prenio je AFP. Dolaskom policijskoga pojačanja blokirana je skupina prosvjednika koja je uspjela probiti prvi policijski kordon koji je bio blokirao prilaz Oktobarskom trgu, gdje se bi se trebali održati prosvjedi na poziv oporbenog čelnika Aleksandera Milinkeviča, prenose agencije. Agencije javljaju da nije bilo većih incidenata, no da je između policije i prosvjednika ipak došlo do naguravanja i tučnjave. Glasnogovornik oporbenog čelnika Aleksandera Milinkeviča, Pavel Mažejka, koji je bio među prosvjednicima, za France presse je kazao kako će se i Milinkevič pojaviti za vrlo kratko vrijeme.

BAGDAD - U dvama odvojenim napadima u Iraku u subotu ujutro poginulo je šest Iračana, od kojih četiri u eksploziji bombe dok je njihov autobus prolazio istočnim dijelom Bagdada, izvijestilo je ministarstvo unutarnjih poslova. Napadu, u kojemu su dvije osobe ozlijeđene, prethodila je pucnjava na policijska uporišta u istome dijelu grada. Pritom je teže ozlijeđen jedan policajac. U drugom napadu koji se dogodio kada je u Baladruzu, u području Baqube eksplodirala bomba, poginulo je dvoje civila, a tri su osobe ozlijeđene. Prema policijskim izvorima bomba je eksplodirala kada je ulicom prolazio jedan automobil, a smrtno su stradala dvojica trgovaca.

MOSKVA - Ruske tajne službe u subotu su ocijenile "izmišljotinom" izvješće Pentagona od petka prema kojemu je Rusija Sadamu Huseinu davala obavještajne podatke o kretanju američkih vojnih snaga i o planovima tijekom prvih dana invazije 2003. "Nije ovo prvi put da se takve neutemeljene optužbe upućuju na adresu ruskih tajnih službi", rekao je za France presse direktor ruskih tajnih službi Boris Labusov. "Smatramo da ovakve izmišljotine uopće ne treba komentirati", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙