FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas: Mirovni sporazum s Izraelcima moguć za godinu dana

JERUZALEM, 24. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Palestinski predsjednik MahmudAbas u petak je ocijenio da je mirovni sporazum s Izraelcima moguć zaoko godinu dana unatoč pobjedi radikalnog islamističkog pokreta Hamasana siječanjskim izborima, prenose agencije.
JERUZALEM, 24. ožujka 2006. (Hina/AFP) - Palestinski predsjednik Mahmud Abas u petak je ocijenio da je mirovni sporazum s Izraelcima moguć za oko godinu dana unatoč pobjedi radikalnog islamističkog pokreta Hamasa na siječanjskim izborima, prenose agencije.

"Uvjeren sam da ćemo za manje od godinu dana moći potpisati mirovni sporazum kojim ćemo uspjeti okončati sukob", rekao je predsjednik Palestinske samouprave u intervjuu za izraelski list Haaretz.

Predložio je održavanje tajnih pregovora s Izraelcima unatoč tomu što izraelska vlada odbacuje bilo kakve političke pregovore tako dugo dok Hamas ne odustane od oružanih napada i dugoročnog uništenja židovske države.

"Shimonu Peresu (drugome čovjeku stranke Kadima) i Amerikancima predložio sam otvaranje kanala za pregovore koji bi se odvijali daleko od očiju medija", kazao je Abas.

Ponovio je svoje protivljenje planu vršitelja dužnosti izraelskog premijera Ehuda Olmerta o jednostranom određivanju izraelskih granica. "Takvim planom nećemo doći od mira. U najboljem slučaju možemo postići dogovor o desetogodišnjem prekidu vatre", kazao je, dodavši kako ne isključuje "mogućnost teritorijalne razmjene" s Izraelom u sklopu mirovnog sporazuma koji bi Izraelcima omogućio zadržavanje određenih dijelova židovskih naselja u zamjenu za izraelske teritorije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙