FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IŽ: obnovljena pristaništa

IŽ: obnovljena pristaništaIŽ, 10. travnja 2006. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa irazvitka Božidar Kalmeta danas je na prigodnoj svečanosti na otoku Ižuotvorio obnovljeno trajektno pristanište Bršanj i putničko pristaništeKomoševa na Malom Ižu.
IŽ, 10. travnja 2006. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta danas je na prigodnoj svečanosti na otoku Ižu otvorio obnovljeno trajektno pristanište Bršanj i putničko pristanište Komoševa na Malom Ižu.

Dogradnja trajektnog pristaništa Bršanj stajala je 4,65 milijuna kuna, a dogradnja putničkog pristaništa Komoševa 2,6 milijuna kuna.

U tim je projektima Ministarstvo sudjelovalo s 3,86 milijuna kuna, a ostatak sredstava osigurala je Županijska lučka uprava u Zadru.

Ministar Kalmeta je rekao kako njegovo ministarstvo ozbiljno radi na poboljšanju života na otocima. Istaknuo je da će se ove godine uložiti milijardu kuna u izgradnju trajektnih pristaništa i lučica na otocima, a isto toliko uložit će se i iduće godine.

U vrijeme moga mandata, dodao je, izgrađeno je ili će biti izgrađeno 60 trajektnih pristaništa i luka, svi veći hrvatski otoci imat će pristaništa, a kada je riječ o otocima u Zadarskoj županiji, potrebno je napraviti još dva pristaništa pa više neće biti otoka bez pristaništa.

Najavio je da će se uskoro na sve veće otoke uvesti barem jedna noćna brodska linija.

Okupljene na svečanosti pozdravili su zatim zadarski župan Ivo Grbić i gradonačelnik Zadra Živko Kolega, koji je rekao da će se problem struje za danas otvorena pristaništa riješiti do kraja ove godine te da će ovakva ulaganja u otoke pridonijeti sprječavanju depopulacije hrvatskih otoka.

Ministar Kalmeta danas će popodne otvoriti ispostavu Lučke kapetanije u Privlaci kod Zadra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙