FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Otvorena birališta drugoga dana izbora

RIM , 10. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Jutros su, drugoga i zadnjegdana parlamentarnih izbora u Italiji otvorena birališta koja će bitizatvorena u 15 sati, a izlazne ankete pokazuju da bi ovo mogao bitikraj petogodišnjeg mandata dosadašnjeg premijera Silvija Bersluconija,prenose u ponedjeljak agencije.
RIM , 10. travnja 2006. (Hina/Reuters) - Jutros su, drugoga i zadnjeg dana parlamentarnih izbora u Italiji otvorena birališta koja će biti zatvorena u 15 sati, a izlazne ankete pokazuju da bi ovo mogao biti kraj petogodišnjeg mandata dosadašnjeg premijera Silvija Bersluconija, prenose u ponedjeljak agencije.

Rezultati istraživanja javnog mišljenja pokazali su da bivši talijanski premijer i bivši predsjednik Europske komisije Romano Prodi ima više izgleda na ovogodišnjim izborima.

"Moramo učiniti neke promjene. Prošli sam put glasovao za Berlusconija, no danas glasujem za Prodija. Italija je postala podijeljena zemlja puna ljutnje", rekao je za Reuters 81-godišnji Nello Di Riso koji je izašao na biralište u centru Rime.

Prvoga dana izbora u zemlji je glasovalo 66,5 posto upisanih birača, a na prošlim izborima prije pet godina, izborima se u jednome danu odazvalo 81, 4 posto stanovnika Italije. Premijerski kandidat lijevog centra Prodi glasovao je u Bologni gdje je izrazio nadu da će izbori proteći na najbolji način. Najbogatiji Talijan i najjači saveznik Washingtona, poslije britanskog premijera Tonyja Blaira, Berlusconi glasovao je u Milanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙