FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rim: prvi dan parlamentarnih izbora uz neke nepravilnosti

RIM, 9. travnja 2006. (Hina) - Tijekom prvog dana parlamentarnihizbora u Italiji, koji su počeli u nedjelju a završit će u ponedjeljaku 15 sati, zabilježene su i neke nepravilnosti i pojedinačniincidenti.
RIM, 9. travnja 2006. (Hina) - Tijekom prvog dana parlamentarnih izbora u Italiji, koji su počeli u nedjelju a završit će u ponedjeljak u 15 sati, zabilježene su i neke nepravilnosti i pojedinačni incidenti.

Predstavnici oporbenih stranaka koji prate izbore uočili su neke nepravilnosti poput kršenja predizborne šutnje , javila je talijanska agencija ANSA. Za taj prekršaj optužuju se aktivisti pokreta talijanskog premijera Silvija Berlusconija Naprijed Italijo. Mnogi su građani primjerice primali poruke preko mobilnih telefona, mogli su čuti i glas premijera Berlusconija i poziv da glasuju za koaliciju desnog centra.

Sam premijer Berlusconi je pri glasovanju, na izbornom mjestu u školi Dante Alighieri u Milanu, savjetovao svojoj majci da zaokruži njegovu stranku. Promatrač Demokratske ljevice upozorio je premijera na neumjesno ponašanje što Berlusconi nije baš najbolje prihvatio. On je poslije glasovanja novinarima izjavio da je miran glede rezultata izbora.

Premijerski kandidat oporbenog lijevog centra Romano Prodi glasovao je u Bologni i u izjavi novinarima izrazio nadu da će izbori u Italiji proteći bez problema.

"U Italiji su izbori divan trenutak demokracije i nadam se da će se sve regularno odvijati", rekao je Prodi i dodao da su to "važni izbori jer je Italija važna zemlja".

Predsjednik talijanske republike Carlo Azeglio Ciampi glasovao je u Rimu.

U gradu Vittoriju Venetu na sjeveroistoku Italije, na jednu školu u kojoj je izborno mjesto, bačene su tri zapaljive boce i karabinjeri istražuju taj incident.

Na 60.977 birališta na koja je 47.160.244 Talijana pozvano da izaberu 15. parlament talijanske republike, prvog dana glasovanja, do 12 sati glasovalo je 17,6 posto upisanih birača, što je manje nego 2001. kada je u istom razdoblju glasovalo 21,5 posto birača.

Birališta su u nedjelju zatvorena u 22 sata a u ponedjeljak se ponovno otvaraju u 7 sati a zatvaraju u 15 sati. Očekuje se da će odmah biti objavljene i prve prognoze na temelju izlaznih anketa. Prvi djelomični, neslužbeni rezultati izbora bit će objavljeni, kako je najavljeno, u ponedjeljak u večernjim satima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙