FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivica Račan zadovoljan rezultatima izbora

ZAGREB, 9. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račanizrazio je večeras zadovoljstvo rezultatima izvanrednih lokalnihizbora, budući da je, kako je rekao njegova stranka u svim sredinamaosvojila više mandata nego na lanjskim izborima, posebno uPožeško-slavonskoj županiji gdje je SDP izborio apsolutnu većinu.
ZAGREB, 9. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik SDP-a Ivica Račan izrazio je večeras zadovoljstvo rezultatima izvanrednih lokalnih izbora, budući da je, kako je rekao njegova stranka u svim sredinama osvojila više mandata nego na lanjskim izborima, posebno u Požeško-slavonskoj županiji gdje je SDP izborio apsolutnu većinu.

"Vrlo smo zadovoljni rezultatima izbora, potvrdilo se da ugled stranke među građanima raste" izjavio je Račan novinarima u središnjici SDP-a.

"Na ovim je izborima narod kaznio političku trgovinu, kako one koji su prodavali, tako i one koji su kupovali, rekao je. Naglasio je da je SDP, po prvim neslužbenim izbornim rezultatima, u koaliciji s HNS-om i HSLS-om u Velikoj Gorici osvojio 13 mandata, tri više nego na izborima u svibnju 2005. te je najavio razgovore s DC-om koji je osvojio tri mandata.

SDP-u je za formiranje vlasti u Velikoj Gorici potreban još jedan vjećnički mandat.

"Razgovori s Vesnom Škare Ožbolt slijede. Da, razgovora je bilo i razgovora će biti" rekao je Račan.

To što je SDP u Požeško-slavonskoj županiji osvojio apsolutnu većinu (22 od 41) Račan tumači sve većom potporom koju njegova stranka uživa među građanima.

"Ako smo u bastionu HDZ-a, u Požegi, srušili HDZ s vlasti, to je jak argument za reči da jača SDP-ova potpora među građanima, što se odražava i na državnoj razini, kazao je.

"Zato se ne plašimo državnih izbora ma kada oni bili i očekujemo pobjedu na njima" zaključio je Račan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙