FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed radnika "Jadrana"; NO o isplati plaća

CRIKVENICA, 27. ožujka 2006. (Hina) - Oko 100 radnikahotelsko-turističkog poduzeća "Jadrana" d.d. prosvjedovalo je danaspred upravnom zgradom uoči sjednice Nadzornog odbora tog poduzeća,zahtijevajući isplatu plaća koje nisu primili od prosinca prošlegodine.
CRIKVENICA, 27. ožujka 2006. (Hina) - Oko 100 radnika hotelsko-turističkog poduzeća "Jadrana" d.d. prosvjedovalo je danas pred upravnom zgradom uoči sjednice Nadzornog odbora tog poduzeća, zahtijevajući isplatu plaća koje nisu primili od prosinca prošle godine.

Radnici zahtijevaju isplatu plaća za siječanj i veljaču ove godine te rješenje višegodišnjih teškoća poduzeća s oko 300 radnika, koje duguje više od 300 milijuna kuna, od toga znatan dio bivšim i sadašnjim zaposlenicima "Jadrana".

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP), većinski vlasnik "Jadrana", odobrio je nedavno tom poduzeću zajam od 13,5 milijuna kuna za pripremu sezone i isplatu plaća, ali plaće još nisu isplaćene.

Ne isplati li se radnicima jedna plaća do kraja ovog mjeseca, podružnica Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma Hrvatske (SSUTH), a to je poduprla i podružnica Sindikata Istre i Kvarnera (SIK), organizirat će najprije anketu o štrajku među radnicima, a onda pokrenuti i postupak za organiziranje štrajka.

Po riječima predsjednika podružnice SSUTH-a u "Jadranu" Ivice Jurčića, sjednica NO-a prekinuta je kasno popodne nakon rasprave o isplati plaća. Jurčić je rekao da je NO odlučio i naložio Upravi da pripremi obračun za isplatu minimalnih plaća, za što će, smatra Jurčić, trebati još nekoliko dana jer se već odobrena svota iz zajma za cjelovite plaće razlikuje od svote koja će biti isplaćena za minimalne plaće. Istaknuo je da osobno nije podupro takvu odluku te kako bi ona i dalje mogla uzrokovati napetosti u poduzeću.

Sjednica NO-a prekinuta je prije rasprave o opozivu predsjednika Uprave "Jadrana" Branka Mikulića, pa se sjednica i rasprava o tome nastavljaju sutra, rekao je Jurčić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙