FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši radnici Borova odustali od prosvjeda

VUKOVAR, 22. ožujka 2006. (Hina) - Bivši radnici vukovarskog Borova,okupljeni u Udruženje radnika "Borovo", odustali su danas od jučernajavljenih prosvjeda pred tvornicom, nakon što im je danaspotpredsjednik Vlade Damir Polančec uputio pismo u kojemu njihovoizaslanstvo poziva sljedeći tjedan u Zagreb.
VUKOVAR, 22. ožujka 2006. (Hina) - Bivši radnici vukovarskog Borova, okupljeni u Udruženje radnika "Borovo", odustali su danas od jučer najavljenih prosvjeda pred tvornicom, nakon što im je danas potpredsjednik Vlade Damir Polančec uputio pismo u kojemu njihovo izaslanstvo poziva sljedeći tjedan u Zagreb.

Dvjestotinjak bivših radnika Borova okupilo se danas pred tvornicom kako bi još jednom upozorili na svoj neriješen status i zahtijevali priznanje radnoga staža i isplatu otpremnina.

Predsjednik Udruženja radnika "Borovo" Mirko Grahorac pročitao je pismo potpredsjednika Vlade koji ih je pozvao na strpljenje i razumijevanje te najavio sastanak s njihovim izaslanstvom za idući tjedan u Zagrebu na temu rješavanja njihova statusa. O datumu će ih potpredsjednik Vlade naknadno obavijestiti.

Riječ je o 4500 bivših radnika Borova koji su u tvornici u Vukovaru radili u doba okupacije, a kojima je uprava tvornice u progonstvu 3. prosinca 1991. dala kolektivni otkaz. Oni još od 2000. godine pokušavaju preko državnih tijela riješiti svoj status jer smatraju da su im uskraćena prava na rad iz radnog odnosa. Traže da im se prema Zakonu o radu i Sporazumu Vlade i Stožera za obranu prava radnika Borova, koji se prije nekoliko godina uspio izboriti za prava iz radnog odnosa za 1746 nekadašnjih radnika Borova hrvatske nacionalnosti, omoguće ista prava.

Udruženje radnika "Borovo" traži priznanje radnog staža i ukidanje odluke o otkazima te isplatu otpremnina od 1500 odnosno 1000 kuna po godini radnog staža za radnike koji su radili u Borovu u vrijeme tzv. krajine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙