FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruženje radnika "Borovo" od sutra ponovno prosvjeduje

VUKOVAR, 21. ožujka 2006. (Hina) - Zbog neriješenog statusa Udruženjeradnika "Borovo", koje u sporu za priznanje statusa iz radnog odnosazastupa oko 4500 bivših radnika vukovarskog Borova, u današnjem jepriopćenju najavilo da će nastaviti s prosvjednim okupljanjem od 22.ožujka do 31. ožujka.
VUKOVAR, 21. ožujka 2006. (Hina) - Zbog neriješenog statusa Udruženje radnika "Borovo", koje u sporu za priznanje statusa iz radnog odnosa zastupa oko 4500 bivših radnika vukovarskog Borova, u današnjem je priopćenju najavilo da će nastaviti s prosvjednim okupljanjem od 22. ožujka do 31. ožujka.

U priopćenju navode da će, ako se do tada ne riješi njihov status prema dogovoru s vladinom povjerenstvom, a riječ je o priznanju radnog staža i otpremnine, prosvjed nastaviti u Zagrebu.

Također će cjelokupnu dokumentaciju proslijediti međunarodnom sudu u Strasbourgu, kao i svim međunarodnim institucijama mjerodavnim za to pitanje.

Riječ je o 4500 bivših radnika Borova koji su u tvornici radili u doba okupacije, a kojima je Uprava tvornice u progonstvu 3. prosinca 1991. dala kolektivni otkaz. Oni još od 2000. godine pokušavaju preko državnih tijela riješiti svoj status jer smatraju da su im uskraćena prava na rad iz radnog odnosa.

Traže da im se prema Zakonu o radu i sporazumu Vlade i Stožera za obranu prava radnika Borova, koji se prije nekoliko godina uspio izboriti za prava iz radnog odnosa za 1746 nekadašnjih radnika Borova hrvatske nacionalnosti, omoguće ista prava.

Udruženje radnika Borovo traži priznanje radnog staža i ukidanje odluke o otkazima te isplatu otpremnina od 1500, odnosno 1000 kuna, po godini radnoga staža za radnike koji su radili u Borovu u vrijeme tzv. krajine. U Udruženju radnika kažu da je među 4500 bivših radnika Borova i oko 1000 nesrba.

Priopćenje Udruženja radnika Borovo poslano je i premijeru Ivi Sanaderu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙