FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pogreb Slobodana Miloševića u Požarevcu u petak ili subotu?

BEOGRAD, 14. ožujka (Hina) - Pogreb Slobodana Miloševića bit ćeobavljen u Požarevcu u petak ili subotu, izjavio je u srijedubeogradskom Radiju B92 član Odbora za sahranu i zastupnik u SkupštiniSrbije Bojan Kekić.
BEOGRAD, 14. ožujka (Hina) - Pogreb Slobodana Miloševića bit će obavljen u Požarevcu u petak ili subotu, izjavio je u srijedu beogradskom Radiju B92 član Odbora za sahranu i zastupnik u Skupštini Srbije Bojan Kekić.

U Javnom komunalnom poduzeću u Požarevcu, kako javlja Radio, još nitko nije službeno zatražio grobno mjesto za Miloševića, a govori se i o tome da bi on mogao biti pokopan u dvorištu obiteljske kuće, za što bi bila neophodna dozvola Skupštine općine Požarevac, u kojemu su na vlasti socijalisti u koaliciji s Pokretom Snaga Srbije Bogoljuba Karića i Srpskom radikalnom strankom.

Perma neslužbenim informacijama Radija B92, kovčeg s Miloševićevim tijelom mogao bi biti izložen u Zadužbini Petra Dobrnjca (vojvode iz Prvog srpskog ustanka 1804. godine) u Požarevcu, u neposrednoj blizini obiteljske kuće Miloševića.

Kako je u utorak navečer izjavio Milorad Vučelić, koji je od obitelji ovlašten za organizaciju pogreba, predstavnici Socijalističke partije Srbije u srijedu poslijepodne sačekat će na beogradskom aerodromu kovčeg s tijelom Slobodana Miloševića, kojega je u Den Haagu preuzeo njegov sin Marko, a koji dolazi redovnom linijom JAT-a iz Amsterdama u Beograd.

"Građane ćemo naknadno obavijestiti o komemoraciji, mjestu gdje će tijelo biti izloženo i o pogrebu", kazao je Vučelić, dodajući da očekuje da će se obitelj Milošević okupiti u Beogradu, te da Mirjana Marković, Miloševićeva supruga, iz Moskve treba doputovati u četvrtak ili petak. Neki mediji, pak, najavili su mogućnost da ona u Beograd stigne već u srijedu navečer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙