FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Tadić neće abolirati Mirjanu Marković i Marka Miloševića ?

BEOGRAD, 12. ožujka 2006. (Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadićneće abolirati članove najuže obitelji Slobodana Miloševića, supruguMirjanu Marković i sina Marka Miloševića kako bi oni mogliprisustvovati pogrebu u Beogradu, javila je u nedjelju poslije podneagencija Beta, pozivajući se na "dobro obaviještene krugove".
BEOGRAD, 12. ožujka 2006. (Hina) - Predsjednik Srbije Boris Tadić neće abolirati članove najuže obitelji Slobodana Miloševića, suprugu Mirjanu Marković i sina Marka Miloševića kako bi oni mogli prisustvovati pogrebu u Beogradu, javila je u nedjelju poslije podne agencija Beta, pozivajući se na "dobro obaviještene krugove".

Zahtjev za njihovu aboliciju od kaznenog progona u Srbiji u subotu je najavila Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja, čiji je zamjenik Tomislav Nikolić najavio da će predsjednika Tadića nazvati telefonom kako bi pozitivno odlučio o "aktu milosti" prema Mirjani Marković i Marku Miloševiću.

Zahtjev državnim vlastima da stvore "sve uvjete kako bi se Srbija mogla dostojanstveno oprostiti od Slobodana Miloševića" i kako bi "sprovod mogao biti velika politička manifestacija podrške građana politici koju je on vodio", uputila je u nedjelju i Socijalistička partija Srbije, čiji je predsjednik Glavnog odbora Ivica Dačić izjavio da će "kad-tad odgovarati oni koji su Miloševića izručili Haškom sudu".

"Oni koji su predali Slobodana Miloševića Haškom sudu sebe su izbrisali iz povijesti, a onoga koga su izručili učinili su legendom", kazao je Dačić na nedjeljnoj sjednici Glavnog odbora.

Kako u nedjelju javljaju beogradski mediji, obitelj Slobodana Miloševića još nije postigla suglasnost o mjestu pokopa. Još se ne zna hoće li to biti Moskva što traže supruga Mirjana Marković i sin Marko, Beograd- kako traži njegov brat Borislav Milošević ili Lijeva Rijeka u Crnoj Gori, odakle su Miloševići porijeklom, kako to traži kćerka Marija Milošević koja posljednjih godina živi u toj republici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙