FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY: Milošević umro do infarkta - nalazi obdukcije (dulja)

ZAGREB/DEN HAAG, 12. ožujka (Hina) - Bivši jugoslavenskipredsjednik Slobodan Milošević umro je od infarkta, premapreliminarnim rezultatima obdukcije, koje je u nedjelju navečerobjavio Haški sud (ICTY).
ZAGREB/DEN HAAG, 12. ožujka (Hina) - Bivši jugoslavenski predsjednik Slobodan Milošević umro je od infarkta, prema preliminarnim rezultatima obdukcije, koje je u nedjelju navečer objavio Haški sud (ICTY).

"Tribunal je primio kratki sažetak rezultata obdukcije. Prema patolozima, uzrok smrti Slobodana Miloševića je infarkt miokarda", navodi se u priopćenju objavljenom u nedjelju kasno navečer.

Nadalje se navodi kako su "patolozi identificirali dva srčana oboljenja od kojih je Milošević patio, koja bi mogla objasniti infarkt miokarda".

Toksikološke pretrage se nastavljaju, a sud je informiran da će konačni izvještaj biti objavljen u najskorije vrijeme, priopćeno je iz Haaga.

"Miloševićevi posmrtni ostaci bit će u ponedjeljak predani njegovoj obitelji", navodi se u priopćenju.

"Obdukciju su izveli nizozemski patolozi po ovlastima Državnog tužiteljstva u Haagu. Na zahtjev vlade SCG i uz odobrenje nizozemskih vlasti, postupku su nazočila dva patologa iz Beograda", stoji u priopćenju Haškog suda.

Milošević (64) je pronađen mrtav u subotu oko 9 sati u krevetu svoje ćelije pritvora ICTY-a u Scheveningenu. Mrtvozornik nije mogao utvrditi uzrok smrti. Naloženo je provođenje obdukcije i toksikoloških pretraga.

Obdukcija tijela izvršena je u nedjelju poslijepodne u Nizozemskom institutu za sudsku medicinu (DFI) u Haagu, od 15:30 do 19:45 sati, uz nazočnost dvojice specijalista sudske medicine s Vojno-medicinske akademije (VMA) u Beogradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙