FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Del Ponte: Miloševićeva smrt će spriječiti izvršenje pravde

ZAGREB/DEN HAAG, 11. ožujka (Hina) - Smrt bivšeg jugoslavenskogpredsjednika Slobodana Miloševića, samo nekoliko tjedna prijedovršetka njegovog suđenja, spriječit će izvršenje pravde u njegovomslučaju, izjavila je u subotu glavna tužiteljica Haškog suda (ICTY)Carla del Ponte.
ZAGREB/DEN HAAG, 11. ožujka (Hina) - Smrt bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića, samo nekoliko tjedna prije dovršetka njegovog suđenja, spriječit će izvršenje pravde u njegovom slučaju, izjavila je u subotu glavna tužiteljica Haškog suda (ICTY) Carla del Ponte.

"Smrt Slobodana Miloševića, nekoliko tjedna prije dovršetka suđenja, spriječit će provedbu pravde u njegovu predmetu. Međutim, zločini za koje je optužen, uključujući genocid, ne mogu ostati nekažnjeni", kazala je u Del Ponte u priopćenju koje je objavio ICTY.

Reagirajući na smrt svog glavnog optuženika, Del Ponte je kazala kako postoje ostali srpski čelnici koji su optuženi za iste zločine kao i Milošević, ističući kako je u bijegu još šest optuženih, prije svih bivši čelnici bosanskih Srba Radovan Karadžić i Ratko Mladić.

"Postoje i drugi visoki čelnici optuženi za te zločine, od kojih je šest još uvijek na slobodi. Međunarodna zajednica i Haški sud odgovorni su prema žrtvama osigurati da svi ti optuženi budu privedeni pravdi i suđeni u Haagu, posebno Karadžić i Mladić", kazala je Del Ponte.

U priopćenju je najavljeno da će glavna tužiteljica u nedjelju u podne održati konferenciju za novinare u Haškom sudu.

U izjavi za CNN, Del Ponte je kazala kako je Miloševićeva smrt "žalosna za sve svjedoke, preživjele i žrtve koji su očekivali pravdu".

Naznačila je kako se "očekivalo da suđenje završi početkom ovoga ljeta, nakon više od tri godine trajanja", zabunom skrativši za godinu dana proces koji je trajao od 12. veljače 2002.

Del Ponte je kazala kako sada treba čekati rezultate obdukcije, kako bi se saznali uzroci smrti. "Sutra će sve biti puno jasnije", zaključila je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙