FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova ministrica pravosuđa RH s Pocarom i Del Ponte

DEN HAAG/ZAGREB,22. veljače(Hina) - Nova hrvatska ministrica pravosuđaAna Lovrin u srijedu je posjetila Haški sud (ICTY) gdje se sastala spredsjednikom suda Faustom Pocarom i glavnom tužiteljicom Carlom delPonte, potvrđeno je iz hrvatskog izaslanstva.
DEN HAAG/ZAGREB,22. veljače(Hina) - Nova hrvatska ministrica pravosuđa Ana Lovrin u srijedu je posjetila Haški sud (ICTY) gdje se sastala s predsjednikom suda Faustom Pocarom i glavnom tužiteljicom Carlom del Ponte, potvrđeno je iz hrvatskog izaslanstva.

Posjet Haagu posvećen suradnji Hrvatske s EUROJUST-om, ustanovom koja koordinira pravosudnu suradnju 25 članica EU, Ana Lovrin iskoristila je za posjete i upoznavanje s najvišim dužnosnicima ICTY-a.

"Posjet je iskorišten za nastupne posjete ministrice glavnoj tužiteljici Del Ponte i predsjedniku Pocaru. Na sastancima je potvrđena dosadašnja dobra suradnja i nepostojanje otvorenih pitanja u odnosima Hrvatske sa sudom", izjavio je u telefonskom razgovoru iz Haaga pomoćnik ministrice Jakša Muljačić, zadužen za suradnju s ICTY-em i drugim međunarodnim sudovima.

On je potvrdio kako se ministrica Lovrin danas u Haagu sastala i s predsjednicom Međunarodnog suda pravde (ICJ) Rosalyn Higgins te s predsjednikom stalnog Međunarodnog kaznenog suda (ICC) Phillipeom Kirschom.

Na pitanje je li programom predviđen i posjet ministrice Lovrin generalu Anti Gotovini u pritvoru ICTY-a, Muljačić je odgovorio niječno, dodajući kako zbog zgusnutog rasporeda posjeta za to nije bilo vremena.

Jučerašnji razgovor ministrice Lovrin s ravnateljem EUROJUST-a Michaelom Kennedyem označio je, kako je rekao, "početak pregovora o sporazumu o pristupanju Hrvatske toj važnoj pravosudnoj instituciji EU", za što je Hrvatska kao zemlja kandidat dobila "zeleno svjetlo".

Uz ministricu Lovrin i pomoćnika Muljačića u hrvatskom su izaslanstvu bili i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić te državni tajnik u MVP-u Hido Bišćević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙