FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo bilateralni screening za poglavlje pravda, sloboda sigurnost

BRUXELLES, 21. veljače 2006. (Hina) - Hrvatski pregovarači sudjeluju uutorak u Bruxellesu na sastanku s predstavnicima Europske komisije usklopu bilateralne faze screeninga, dubinske analize usklađenostizakonodavstva s europskom pravnom stečevinom za poglavlje pravda,sloboda i sigurnost.
BRUXELLES, 21. veljače 2006. (Hina) - Hrvatski pregovarači sudjeluju u utorak u Bruxellesu na sastanku s predstavnicima Europske komisije u sklopu bilateralne faze screeninga, dubinske analize usklađenosti zakonodavstva s europskom pravnom stečevinom za poglavlje pravda, sloboda i sigurnost.

U sljedeća tri dana hrvatski će predstavnici upoznati Europsku komisiju s razinom usklađenosti s pravnom stečevinom EU-a u tom području.

Ovo poglavlje obuhvaća pitanja azila, viza, migracija, pravosudne suradnje u građanskim stvarima, uključujući i suradnju u području droga, carinsku i policijsku suradnju, borbu protiv organiziranog kriminala, pravosudnu suradnja u kaznenim stvarima, borbu protiv terorizma te pitanja vezana uz vanjske granice koja su regulirana Schengenskim sporazumom.

Usklađivanje s ovim poglavljem zahtijeva i vrlo velika ulaganja. Primjerice Slovenija, koja ima daleko manju granicu, do sada je na osposobljavanje za nadzor vanjske schengenske granice utrošila oko 600 milijuna eura. Prema nekim procjenama, Hrvatska će trebati oko 8.000 graničnih policajaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙