FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjedi u Libiji: Gadafijeva zaklada optužuje talijanskog ministra

TRIPOLI, 18. veljače 2006. (Hina/AFP) - Provokativne i uvredljiveizjave talijanskog ministra za reforme Roberta Calderolija odgovornesu za prosvjede pred talijanskim konzulatom u Beganziju u petak,priopćila je Gadafijeva zaklada.
TRIPOLI, 18. veljače 2006. (Hina/AFP) - Provokativne i uvredljive izjave talijanskog ministra za reforme Roberta Calderolija odgovorne su za prosvjede pred talijanskim konzulatom u Beganziju u petak, priopćila je Gadafijeva zaklada.

U pokušaju policije da uguši prosvjed poginulo je barem deset prosvjednika, kako navodi talijanski diplomatski izvor u Tripoliju, pozivajući se na libijsku policiju.

Zaklada Gadafi koju predvodi Seif el-Islam Gadafi, sin libijskog čelnika Muamara Gadafija, traži usto da Rim poduzme "hitne mjere protiv ministra koji širi mržnju i rasizam", inače će se "interesi i veze Italije i Libije podvrgnuti osjetljivom i odlučnom preispitivanju", ističe se u priopćenju.

Prosvjednici koji su negodovali zbog objavljivanja Muhamedovih karikatura u europskom tisku zapalili su prvi kat konzulata u Bengaziju i konzulov automobil. Nijedan talijanski državljanin nije ozlijeđen.

Talijanski ministar za reforme Roberto Calderoli, član populističke i ksenofobne Sjeverne lige, zadnjih je tjedana u više navrata davao izjave u kojima napada islam i dao je tiskati majice sa spornim karikaturama Muhameda.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi zatražo je u petak da Calderoli podnese ostavku, ali je on to u svojoj prvoj reakciji na izgrede u Bengaziju odbio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙