FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poginuli i ranjeni prosvjednici u Bengaziju

ZAGREB/RIM, 17. veljače 2006. (Hina) - Nekoliko osoba je poginulo upetak u Libiji u sukobima libijske policije i prosvjednika, od kojihsu neki zapalili dio zgrade u kojoj se nalazi talijanski konzulat uBengaziju, na sjeveroistoku Libije, objavila je službena libijskatelevizija a prenosi France presse.
ZAGREB/RIM, 17. veljače 2006. (Hina) - Nekoliko osoba je poginulo u petak u Libiji u sukobima libijske policije i prosvjednika, od kojih su neki zapalili dio zgrade u kojoj se nalazi talijanski konzulat u Bengaziju, na sjeveroistoku Libije, objavila je službena libijska televizija a prenosi France presse.

Jedanaest osoba je "stradalo", među kojima je bilo i ubijenih, navela je televizija koja je prikazala snimke policije dok puca na prosvjednike.

Talijanska je televizija objavila da je u sukobu policije i demonstranata smrtno stradalo 11 osoba, prenosi Reuters.

Prosvjednici su se okupili pred talijanskim konzulatom kako bi prosvjedovali protiv karikatura proroka Muhameda.

Prema libijskoj televiziji vlasti Bengazija su tražile od tužiteljstva istragu o ponašanju policije prema prosvjednicima.

Policija je pokušala spriječiti prosvjednike da se približe konzulatu, ali neki su se uspjeli provući i zapaliti dio zgrade u kojoj se nalazi diplomatsko predstavništvo i parkirane automobile, navela je službena agencija Jana.

Prema talijanskoj agenciji ANSA prosvjed je organiziran protiv talijanskog ministra ustavnih reformi, Roberta Calderolija, člana Sjeverne lige koji je posljednjih tjedana sve češće napadao islam i nosio majicu sa karikaturom Muhameda.

Talijanskim šef vlade Silvio Berlusconi je u petak navečer tražio od ministra Calderolija da preda ostavku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙