FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanskoj manjini u RH pravo na talijansko državljanstvo

RIM, 10. veljače 2006. (Hina/AR) - Pripadnici talijanske manjine uHrvatskoj i Sloveniji, kao i njihovi potomci, dobili su mogućnoststjecanja prava na talijansko državljanstvo temeljem izmjene zakona otalijanskom državljanstvu, koje je sredinom prošle godine doniozastupnički dom Parlamenta a u petak, dan prije njegova raspuštanjauoči izbora, potvrdilo i senatsko povjerenstvo.
RIM, 10. veljače 2006. (Hina/AR) - Pripadnici talijanske manjine u Hrvatskoj i Sloveniji, kao i njihovi potomci, dobili su mogućnost stjecanja prava na talijansko državljanstvo temeljem izmjene zakona o talijanskom državljanstvu, koje je sredinom prošle godine donio zastupnički dom Parlamenta a u petak, dan prije njegova raspuštanja uoči izbora, potvrdilo i senatsko povjerenstvo.

Ministar za odnose s Parlamentom Carlo Giovanardi ocijenio je "sretnom koincidencijom" donošenje zakona 10. veljače kad Italija obilježava Dan sjećanja na žrtve fojbi.

Giovanardi u priopćenju navodi da je to bilo potrebno učiniti za "talijansku autohtonu manjinu koja već dulje vrijeme čeka priznanje majke domovine".

"Talijani u Istri, Dalmaciji i Rijeci mogu na taj način bolje zaštititi svoj nacionalni identitet u kontekstu iskrenog prijateljstva i suradnje sa Slovenijom i Hrvatskom, kojima (njihovi) teritoriji definitivno pripadaju u okviru buduće zajedničke kuće Europe", ističe u priopćenju Giovanardi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙