FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks u utorak u Beču s Andreasom Kholom

ZAGREB, 17. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks u utorak će u Beču o napretku Hrvatske u procesupriključenja Europskoj uniji, te mogućnosti proširenja parlamentarnesuradnje na tom planu razgovarati s predsjednikom Nacionalnog vijećaRepublike Austrije Andreasom Kholom.
ZAGREB, 17. veljače 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks u utorak će u Beču o napretku Hrvatske u procesu priključenja Europskoj uniji, te mogućnosti proširenja parlamentarne suradnje na tom planu razgovarati s predsjednikom Nacionalnog vijeća Republike Austrije Andreasom Kholom.

Šeks će u utorak boraviti u jednodnevnom službenom posjetu Austriji na poziv predsjednika Nacionalnog vijeća Republike Austrije Andreasa Khola, koji je u travnju prošle godine boravio u posjetu Zagrebu.

Šeksa će primiti i predsjednik Republike Austrije Heinz Fischer, a sastat će se i s predsjednikom Stalnog odbora za Europsku uniju Nacionalnog vijeća Wernerom Fasslabendom, predsjednikom Odbora za gospodarska pitanja Nacionalnog vijeća Reinholdom Mitterlehnerom te državnim tajnikom u Saveznom ministarstvu za vanjske poslove Hansom Winklerom.

U sklopu posjeta predsjednika Hrvatskog sabora Austriji predviđen je i susret s predstavnicima gradišćanskih Hrvata.

Glavna tema razgovora s austrijskim dužnosnicima bit će napredak Republike Hrvatske u procesu priključenja Europskoj uniji, te mogućnosti proširenja parlamentarne suradnje na tom planu, naročito u pogledu prijenosa austrijskih iskustava i znanja. Posebna pozornost u razgovorima, kako se najavljuje, bit će posvećena inače veoma dobrim i razgranatim gospodarskim odnosima između dvije zemlje.

Austrija je najveći izravni ulagač u Hrvatsku, a na visokom je mjestu i po trgovinskoj razmjeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙