FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrija najavila blisku suradnju s Rumunjskom na gradnji plinovoda "Nabucco"

BEČ, 3. veljače 2006. (Hina/APA) - Austrija će blisko surađivati sRumunjskom oko projekta gradnje plinovoda "Nabucco", objavio jeaustrijski ministar gospodarstva Martin Bartenstein u petak nakonsastanka s rumunjskim kolegom Ioanom-Codrutom Seresom.
BEČ, 3. veljače 2006. (Hina/APA) - Austrija će blisko surađivati s Rumunjskom oko projekta gradnje plinovoda "Nabucco", objavio je austrijski ministar gospodarstva Martin Bartenstein u petak nakon sastanka s rumunjskim kolegom Ioanom-Codrutom Seresom.

Austrija je izričito zainteresirana za mogući brzi završetak radova na gradnji plinovoda "Nabucco" koji će voditi od kaspijske regije kroz Tursku, Bugarsku, Rumunjsku i Mađarsku sve do Austrije, naglasio je Bartenstein.

Upravo je nedavna kriza u opskrbi zbog rusko-ukrajinskog spora oko cijene plina jasno ukazala na potrebu pronalaženja novih izvora i putova opskrbe, dodao je austrijski ministar.

Ponovno je istaknuo i zainteresiranost Austrije za pristup Rumunjske EU u roku, odnosno 1. siječnja 2007. Može se očekivati da će proces ratifikacije odgovarajućeg ugovora u austrijskom parlamentu biti završen već u prvom polugodištu 2006., dodao je.

Austrijski je izvoz u Rumunjsku u razdoblju od 1995. gotovo usedmerostručen. U 2004. porastao je 21 posto na 1,24 milijarde eura a istu je stopu rasta zabilježio i u prvih 11 mjeseci 2005. I rumunjski je izvoz u Austriju proteklih godina osjetno porastao, u 2004. za 22 posto na 722,3 milijuna a u prvih 11 mjeseci 2005. za 6,2 posto.

Austrija je najvažniji ulagač u Rumunjskoj. Nakon što je Erste Bank prošle godine za 3,75 milijardi eura preuzela 62 posto velike rumunjske banke BCR, ukupna je vrijednost

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙