FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OMV objavio da novo nalazište plina u Austriji kapacitetom premašuje očekivanja

BEČ, 3. veljače 2006. (Hina/APA) - Plinsko polje austrijske energetskekompanije OMV kod Gaensendorfa, koje je prošle godine svečanoproglašeno najvećim nalazištem u proteklih 20 godina, moglo bi sepokazati još izdašnijim no što se dosad pretpostavljalo, objavio ješef ogranka specijaliziranog za potragu za tim energentom ReinhartSamhaber.
BEČ, 3. veljače 2006. (Hina/APA) - Plinsko polje austrijske energetske kompanije OMV kod Gaensendorfa, koje je prošle godine svečano proglašeno najvećim nalazištem u proteklih 20 godina, moglo bi se pokazati još izdašnijim no što se dosad pretpostavljalo, objavio je šef ogranka specijaliziranog za potragu za tim energentom Reinhart Samhaber.

Njegova izjava da je riječ o nalazištu koje se može "svrstati uz bok dosada najvećim plinskim poljima u Austriji" podrazumijeva umnožavanje dosadašnje procjene njegova kapaciteta koja je iznosila četiri milijarde prostornih metara plina na 20 milijardi. Naime, kapacitet dosad najvećeg polja u Austriji kod Zwerndorfa iznosi 25 milijardi prostornih metara.

Samhaber je prilikom posjeta austrijskog predsjednika Heinza Fischera novom polju najavio da će točnije informacije o kapacitetu biti poznate krajem ožujka na temelju rezultata proširenog bušenja.

Pripreme za proizvodnju traju prilično dugo pa eksploatacija u Gaensendorfu može započeti tek 2009., kazao je šef OMV-ova odjela za istraživanje i proizvodnju Helmut Langanger, dodajući da će vrijednost investicija nužnih za proizvodnju plina dosegnuti 150 milijuna eura.

Otkrivanje novih nalazišta omogućeno je primjenom najsuvremenije tehnologije (trodimenzionalne seizmike) i omogućit će povećanje proizvodnje plina u Austriji u sljedećih pet godina za 20 posto.

Usprkos najnovijim otkrićima Austrija može iz vlastitih izvora pokrivati najviše jednu četvrtinu potrošnje. Prošle je godine OMV u Austriji eksploatirao 1,25 milijardi prostornih metara plina i time pokrio 15 posto domaće potražnje. Oko 60 posto potražnje pokriva se uvozom plina iz Rusije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙