FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kolumbija: Pobunjenici ubili šest policajaca na plantaži koke

BOGOTA, 16. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Kolumbijski marksističkipobunjenici ubili su u bombaškom napadu u srijedu šest policajaca kojisu osiguravali područje u nacionalnom parku La Macarena, gdje suradnici uništavali nasade koke, izvijestila je policija.
BOGOTA, 16. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Kolumbijski marksistički pobunjenici ubili su u bombaškom napadu u srijedu šest policajaca koji su osiguravali područje u nacionalnom parku La Macarena, gdje su radnici uništavali nasade koke, izvijestila je policija.

Riječ je o drugom takvom napadu od početka vladine akcije "Zelena Kolumbija" čiji je cilj uništavanje nasada zabranjenih biljaka. Tijekom petomjesečne vladine akcije ubijeno je ukupno 12 policajaca. No, do sada nije ozlijeđen niti jedan od 900 radnika civila, koje osigurava oko 1.500 policajaca i vojnika.

Revolucionarne oružane snage Kolumbije, pobunjenička vojska, koja je već četrdesetak godina poznata pod španjolskim inicijalima FARC, značajan dio svojih prihoda ostvaruje proizvodnjom i prodajom kokaina.

Velik dio plantaža skriven je na području nacionalnih parkova, pa je vlada pod pritiskom zaštitara okoliša odustala od ranije prakse da nasade uništava zaprašivanjem odnosno herbicidima, koji uništavaju cijeli ekosustav.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙