FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija: 19 mrtvih u akciji vojske protiv pobunjenika

MOSKVA, 10. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Sedmorica ruskih policajacai dvanaestorica naoružanih pobunjenika ubijena su na jugu Rusije unapadu specijalnih snaga na selo iz kojega su htjele istjeratipobunjenike, objavile su u petak ruske vlasti.
MOSKVA, 10. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Sedmorica ruskih policajaca i dvanaestorica naoružanih pobunjenika ubijena su na jugu Rusije u napadu specijalnih snaga na selo iz kojega su htjele istjerati pobunjenike, objavile su u petak ruske vlasti.

Ruska televizija prikazala je policajce s automatskim oružjem i u pancirkama, kako vuku izgorena trupla pobunjenika iz srušenih kuća u selu Tukui-Mektebu u južnoruskoj regiji Stavropolu.

Vlasti su tvrdile da su se borci povezani s islamističkim ustankom protiv službene Moskve skrivali u tome selu. Evakuirano je tristotinjak stanovnika i nije bilo civilnih žrtava, službeno je priopćeno.

"Većina gerilaca zbrisana je, ali još ih se nekolicina uspjela sakriti. Sad su u klopci i bit će uništeni", rekao je glasnogovornik ministarstva unutrašnjih poslova za agenciju Interfax.

Policija je u napadu upotrijebila helikoptere i pse, objavila je agencija Itar-Tass.

Taj je incident neobičan po tome, javlja Reuters, što se dogodio izvan uglavnom muslimanima naseljena područja sjevernoga Kavkaza u kojemu se policija i vojska redovito sukobljavaju s pobunjenicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙