FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 16. veljače

ZAGREB, 15. veljače 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 16. veljače.
ZAGREB, 15. veljače 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 16. veljače.

ZAGREB - Drugi dan posjeta predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa Hrvatskoj. U posjetu su i europski povjerenik za proširenje Olli Rehn i glavni EU-ov pregovarač Michael Lee.

Josea Manuela Durao Barrosa, predsjednika Europske komisije primit će hrvatski predsjednik Stjepan Mesić (Ured predsjednika, Pantovčak 241, 9,00 sati), nakon čega ga očekuje posjet Hrvatskom saboru gdje će ga najprije primiti predsjednik Vladimir Šeks (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ante Starčevića, 10,00 sati), a onda će se obratiti zastupnicima. Obraćanju predsjednika Europske Komisije u Hrvatskom saboru prisustvovat će hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, predsjednik Vlade RH Ivo Sanader i članovi vlade te predstavnici diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj.

Prije odlaska u Sabor Barroso će na kratko u pratnji hrvatskog premijera posjetiti tržnicu Dolac

KIŠINJEV - Hrvatski premijer Ivo Sanader stiže u dvodnevni službeni posjet Moldaviji gdje će razgovarati sa svojim domaćinom, moldavskim premijerom Vasileom Tarlevom, kao i najvišim dužnosnicima zemlje. Kako se očekuje, razgovori će biti usredotočeni na intenziviranje suradnje između dviju zemalja putem budućeg uključivanja Moldavije u proširenu CEFTA-u, za što se zauzima premijer Sanader.

BRUXELLES - Screening ili dubinska analiza usklađenosti hrvatskog zakonodavstva s europskim za poglavlje ekonomska i monetarna politika počinje u četvrtak u Bruxellesu. Na tom eksplanatornom sastanku predstavnici Europske komisije objašnjavaju predstavnicima Hrvatske i Turske europsku pravnu stečevinu tog područja.

WASHINGTON - Hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović nastavlja posjet Sjedinjenim Državama. Kolinda Grabar Kitarović u četvrtak će se sastati s podtajnikom za političke poslove u State Departmentu Nicholasom Burnsom.

DEN HAAG - Nastavak dokaznog postupka optužbe na haškom suđenju 'vukovarskoj trojci' oficira JNA Mili Mrkšiću, Miroslavu Radiću i Veselinu Šljivančaninu, optuženima za pokolj nad više od 260 hrvatskih ranjenika i civila na Ovčari 20. studenoga 1991.

DEN HAAG - Nastavak izvođenja dokaza optužbe na haškom suđenju bivšem čelniku pobunjenih Srba u Hrvatskoj Milanu Martiću, optuženom za ratne zločine nad hrvatskim civilima na okupiranim teritorijima 1991.-95., za zločine u zapadnoj Bosni 1994. i za raketiranje Zagreba u svibnju

1995.

BEOGRAD - Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso u okviru turneje po zemljama regije posjetit će Beograd.

PRIŠTINA - Belgijski ministar vanjskih poslova i predsjedavajući Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) Karel de Gucht u četvrtak će posjetiti Kosovo.

De Gucht će u Prištini razgovarati s najvišim dužnosnicima kosovskih samoupravnih institucija, pregovaračkom ekipom za razgovore o statusu Kosova, političkim predstavnicima srpske zajednice Kosova kao i sa zamjenikom civilnoga upravitelja UN-a na Kosovu Lawrencom Rosssinom.

RAMALLAH/GAZA - Palestinsko zakonodavno vijeće počinje u Ramallahu i Gazi prvu sjednicu otkako je gerilski pokret Hamas na siječanjskim izborima osvojio većinu zastupničkih mjesta.

BEČ - Austrijsko predsjedništvo EU-a zakazalo je s izvanredni sastanak s predstavnicima Danske i visokim muslimanskim predstavnicima iz Sirije i Bosne i Hercegovine radi rješavanja krize koja je izbila zbog objavljivanja karikatura proroka Muhameda. Na susretu koji bi trebao potaknuti dijalog okupit će se ministri vanjskih poslova Danske, Per Stig Moeller i Austrije, Ursula Plassnik, kao i čelni ljudi islamske zajednice iz Sirije, Ahmad Bader Hasson i iz Bosne i Hercegovine, Mustava Cerić.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Andrej Matijašević

Prije podne: Darko Vlahović

Poslije podne: Domagoj Janković

Večer: Srđan Baković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙