FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet za srijedu 15. veljače

ZAGREB, 16. veljače 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za srijedu, 15. veljače.#L#
ZAGREB, 16. veljače 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 15. veljače.#L#

STRASBOURG - Konferencija za novinare predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa uoči njegove turneje po zemljama obuhvaćenim Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju. Prva postaja predsjednika Europske komisije je Zagreb gdje će Barroso doputovati tijekom poslijepodneva. U njegovoj će pratnji biti i europski povjerenik za proširenje Olli Rehn i glavni europski pregovarač Michael Leigh.

ZAGREB - Prvi dan posjeta Hrvatskoj predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa, u čijoj su pratnji povjerenik Europske komisije za proširenje Olli Rehn i glavni EU-ov pregovarač Michael Leigh. Programom boravka predviđen je susret s predsjednikom hrvatske Vlade Ivom Sanaderom (zgrada Vlade RH, Markov trg 2, 18.45) i potpisivanje Sporazuma o decentralizaciji upravljanja pretpristupnom pomoći (19.30). Sporazum će potpisati državna tajnica Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju Martina Dalić i glavni direktor Uprave za proširenje Europske komisije Michael Leigh. Nakon potpisivanja sporazuma predviđena je zajednička izjava za novinare Ive Sanadera i Josea Manuela Barrosa (19.35). U sklopu turneje Barroso će u Hrvatskoj biti i u četvrtak 16. veljače, a isti će dan posjetiti i SCG. Na Kosovo i u Makedoniju otputovat će17. veljače, a u Albaniju i Bosnu i Hercegovinu 18. veljače

ZAGREB - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić boravi u neslužbenom posjetu Zagrebu, tijekom kojeg će se sastati s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom (zgrada Vlade RH, Markov trg 2, 11 sati). Očekuje se da će dvojica sugovornika razgovarati o gospodarskoj suradnji i drugim bilateralnim temama između Hrvatske i BiH. Poslije razgovora moguće su izjave za medije.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primit će u posjet državnog tajnika ministarstva vanjskih poslova države Izrael Rona Prosora (ured Predsjednika, Pantovčak 241, 12.30)

WASHINGTON - Treći dan posjeta hrvatske ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Kolinde Grabar-Kitarović Sjedinjenim Državama. Sastaje se s američkim senatorom Johnom McCainom kao i supredsjedateljima Hrvatskog kongresnog kluba kongresnicima Georgeom Radanovichem i Peterom Vicsloskym.

DEN HAAG - Nastavak dokaznog postupka optužbe na haškom suđenju 'vukovarskoj trojci' oficira JNA Mili Mrkšiću, Miroslavu Radiću i Veselinu Šljivančaninu, optuženima za pokolj nad više od 260 hrvatskih ranjenika i civila na Ovčari 20. studenoga 1991.

DEN HAAG - Nastavak izvođenja dokaza obrane na suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY).

DEN HAAG - Nastavak izvođenja dokaza optužbe na haškom suđenju bivšem čelniku pobunjenih Srba u Hrvatskoj Milanu Martiću, optuženom za ratne zločine nad hrvatskim civilima na okupiranim teritorijima 1991.-95., za zločine u zapadnoj Bosni 1994. i za raketiranje Zagreba u svibnju 1995.

STRASBOURG - Europski parlament raspravljat će o aferi s karikaturama proroka Muhameda

BEČ - Ministri vanjskih poslova "EU-ove trojke", Britanije, Francuske i Njemačke sastat će se s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom. Na dnevnom redu bit će ruska ponuda za sastanak s predstavnicima Hamasa, radikalnog pokreta koji je pobijedio na palestinskim općim izborima.

AMAN - Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana sastat će se s jordanskim kraljem Abdulahom i ministrom vanjskih poslova Abdelelahom Al-Khatibom

BERLIN - Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier sastaje se s glavnim pregovaračem UN o statusu Kosova Marttijem Ahtisaarijem

WASHINGTON - Časopis Journal of Virology objavit će članak o istraživanju koje je provela ekipa znanstvenika sa Sveučilišta u Pittsburghu koja tvrdi da je proizvela cjepivo za ptičju gripu kojim je na miševima i kokošima postigla potpunu zaštitu od infekcije.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nataša Barac

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Duška Gerić Koren, Domagoj Janković

Večer: Sonja Djerasimović

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: hinaŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙