FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 17. siječnja

ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događajaiz svijeta za utorak, 17. siječnja
ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja iz svijeta za utorak, 17. siječnja

BRUXELLES - Nastavlja se prva eksplanatorna faza analitičkog pregleda stečevine (screening) za poglavlje sloboda kretanja roba, koja se od ponedjeljka do petka održava u Bruxellesu. Tijekom eksplanatornog screeninga predstavnici Europske komisije izložit će članovima hrvatske pregovaračke skupine pravnu stečevinu koja se odnosi na slobodu kretanja roba. Druga bilateralna faza za poglavlje slobode kretanja roba održat će se u razdoblju do 13. do 17. veljače.

PEKING - Hrvatski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković sudjelovat će u utorak i srijedu na međunarodnoj konferenciji o ptičjoj gripi. Čobanković je pozvan na Konferenciju kako bi iznio iskustva Hrvatske u suzbijanju virusa ptičje gripe s kojim se Hrvatska nedavno suočila. Iznijet će iskustva Hrvatske u borbi protiv ptičje gripe kao dosad jedine zemlje koja je uspjela spriječiti širenje influence peradi s divljih ptica na domaću perad.

DEN HAAG - Početak suđenja glavnom uredniku zadarskog tjednika "Hrvatski list" Ivici Marijačiću i bivšem čelniku hrvatske vojnoobavještajne službe Markici Rebiću, optuženima za nepoštivanje Haškog suda (ICTY) zbog objave imena i iskaza zaštićenog svjedoka sa suđenja generalu HVO-a Tihomiru Blaškiću 1998.

DEN HAAG - Nastavak suđenja bivšem čelniku pobunjenih Srba u Hrvatskoj Milanu Martiću pred Haškim sudom (ICTY).

BEOGRAD - Na Specijalnom sudu za organizirani kriminal u Beogradu nastavlja se suđenje optuženima za atentat na premijera Srbije Zorana Đinđića, odgođeno u ponedjeljak zbog smrtnog slučaja u obitelji jednog člana sudskog vijeća. Očekuje se da će u nastavku suđenja biti pročitan nalaz Instituta za kriminalistiku u Wiesbadenu koji se odnosi na položaj tijela premijera i njegova osobnog čuvara u trenutku atentata, na broj ispaljenih projektila i pravac iz kojega su bili ispaljeni. Za ubojstvo premijera prvooptuženi je bivši zapovjednik Postrojbe za specijalne operacije MUP-a Srbije Milorad Ulemek Legija, te još 12-orica pripadnika te postrojbe, odnosno kriminalnog "zemunskog klana".

BEOGRAD - U Beograd će u utorak doputovati austrijski vicekancelar i ministar za infrastrukturu Hubert Gorbach koji će sa srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom razgovarati o slučaju kompanije "Mobtel", čiji su austrijski investitori suvlasnici, a kojoj je srbijanska vlada uoči nove godine oduzela licencu za mobilnu telefoniju.

KAIRO - Posjet američkog potpredsjednika Dicka Cheneyja koji će iz Egipta otputovati za Saudijsku Arabiju.

NEW DELHI - Indija i Pakistan počinju novi, treći niz mirovnih pregovora tijekom kojih će u dva dana pokušati pospješiti mirovni proces započet u siječnju 2004., iznoseći nove ideje u razgovorima. Obje će strane pokušati pojačati kontakte među pučanstvom dviju zemalja koje su triput zaratile od podjele 1947. godine.

CAPE CANAVERAL - NASA bi trebala lansirati svemirsku letjelicu "New Horizons" bez posade, koja bi trebala doletjeti do Plutona i njegovog mjeseca Charona, odakle bi na Zemlju trebala slati fotografije i podatke

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Darko Vlahović, Sonja Djerasimović

Večer: Domagoj Janković

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdam ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙