FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Austriji prvi slučajevi ptičje gripe

BEČ, 14. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Dva mrtva labuda pronađena najugu Austrije bila su zaražena smrtonosnim virusom ptičje gripe H5N1,objavila je u utorak službena austrijska Agencija za hranu, čime je ita zemlja ušla u krug država u kojima se pojavila ta za ljudepotencijalno opasna bolest.
BEČ, 14. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Dva mrtva labuda pronađena na jugu Austrije bila su zaražena smrtonosnim virusom ptičje gripe H5N1, objavila je u utorak službena austrijska Agencija za hranu, čime je i ta zemlja ušla u krug država u kojima se pojavila ta za ljude potencijalno opasna bolest.

Uzorci uginulih životinja poslani su na daljnje pretrage u referentni laboratorij EU-a u Weybridge u Engleskoj.

Njemačka novinska agencija citira dužnosnika austrijske pokrajine Štajerske Hansa Seitlingera koji je izjavio da je 70 postotna vjerojatnost da su labudovi zaraženi virusom H5N1.

U posljednja dva dana su iz Štajerske koja graniči sa Slovenijom na analizu u nacionalni veterinarski laboratorij poslani uzorci šest labudova, šest pataka, tri kormorana, fazana i dva goluba.

Karantena je uvedena na području od deset kilometara oko grada Graza na jugu zemlje, prenosi agencija AP i dodaje kako ona uključuje zabranu trgovine peradi i peradarskim proizvodima i zabranu transporta žive peradi.

Slična zona nadzora uvedena je u dijelovima Štajerske nakon što je Slovenija ovoga vikenda objavila prvi slučaj ptičje gripe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙