FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo: U Hrvatskoj uginulo osam labudova

ZAGREB, 13. veljače 2006. (Hina) - U Hrvatskoj je od petka do danas naraznim lokacijama uginulo osam labudova, i svi su poslani na analizu uCentar za peradarstvo Hrvatskog veterinarskog instituta, doznaje se uMinistarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva.
ZAGREB, 13. veljače 2006. (Hina) - U Hrvatskoj je od petka do danas na raznim lokacijama uginulo osam labudova, i svi su poslani na analizu u Centar za peradarstvo Hrvatskog veterinarskog instituta, doznaje se u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Jedan uginuli labud pronađen je na zagrebačkom jezeru Jarun, a jedan kod Karlovca, jedan uginuli labud pronađen je na obali Kupe u blizini Mošćenice kod Siska, a pet uginulih labudova na Korani nizvodno od Karlovca.

"Svih osam uginulih labudova dopremljeno je na analizu u Centar za peradarstvo Hrvatskog veterinarskog instituta u Zagrebu na laboratorijsku pretagu na ptičju gripu. Uobičajeno testiranje traje pet dana, ali u slučaju oboljenja od ptičje gripe rezultat obično bude i ranije, i o tome će odmah biti obaviještena javnost", izjavio je Hini glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić.

No, također je dodao kako je normalna pojava da u ovo doba godine ugine veći broj ptica, te da su labudovi najvjerojatnije uginuli zbog dugotrajne zime, niskih temperatura i nedostatka hrane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙