FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Zabrana uvoza peradarskog mesa iz Slovenije

MOSTAR, 13. veljače 2006. (Hina) - Bosna i Hercegovina je uponedjeljak, nakon najnovije pojave ptičje gripe u Sloveniji, donijelaodluku o zabrani uvoza iz Slovenije svih vrsta peradi i pernatedivljači, te svih vrsta mesnih proizvoda peradi i pernate divljači,kao i konzumnih jaja, izjavio je za Hinu direktor Veterinarske upraveBiH Jozo Bagarić.
MOSTAR, 13. veljače 2006. (Hina) - Bosna i Hercegovina je u ponedjeljak, nakon najnovije pojave ptičje gripe u Sloveniji, donijela odluku o zabrani uvoza iz Slovenije svih vrsta peradi i pernate divljači, te svih vrsta mesnih proizvoda peradi i pernate divljači, kao i konzumnih jaja, izjavio je za Hinu direktor Veterinarske uprave BiH Jozo Bagarić.

Po Bagarićevih riječima, BiH je također zabranila uvoz peradi i pernate divljači i njihovih mjesnih prerađevina iz Bugarske, Grčke i Italije, zemalja u kojima se nedavno također pojavila ptičja gripa.

"BiH je okružena bolešću ptičje gripe i opasnost od ove bolesti u BiH iznimno je velika", upozorio je Bagarić. Dodao je kako u BiH veterinarske i epidemiološke službe poduzimaju pojačane mjere nadzora radi sprječavanja ptičje gripe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙