FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska mora biti turistička destinacija s 4 zvjezdice

ROVINJ,13. veljače(Hina) - "Hrvatska će postati jedna od najpoželjnijihturističkih destinacija na Mediteranu te želimo da kao turističkazemlja bude destinacija sa četiri zvjezdice", istaknuo je ministarmora, turizma, prometa i razvitka, ujedno predsjednik Povjerenstvahrvatske Vlade za koordinaciju, aktivnosti i praćenje pripremeovogodišnje turističke sezone, Božidar Kalmeta na današnjoj sjedniciPovjerenstva održanoj u Rovinju.
ROVINJ,13. veljače(Hina) - "Hrvatska će postati jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija na Mediteranu te želimo da kao turistička zemlja bude destinacija sa četiri zvjezdice", istaknuo je ministar mora, turizma, prometa i razvitka, ujedno predsjednik Povjerenstva hrvatske Vlade za koordinaciju, aktivnosti i praćenje pripreme ovogodišnje turističke sezone, Božidar Kalmeta na današnjoj sjednici Povjerenstva održanoj u Rovinju.

S tim ciljem, dodao je, ove će se godine u u pripremu turističke sezone uložiti ukupno 5,83 milijardi kuna, od kojih će turističke tvrtke uložiti 3,2 milijarde kuna, lokalna uprava i samouprava 2,5 milijarde kuna a turističke zajednice 129 milijuna kuna.

Prošlogodišnja turistička sezona bila je, rečeno je, iznimno uspješna - završena je s gotovo 10 milijuna dolazaka te 51 milijun noćenja gostiju, što je 6 posto više dolazaka i 7,5 posto više noćenja nego u 2004. godini. Rastu financijskih prihoda pogodovao je razvoj cestovne infrastrukture, zračnog prometa te znatan napredak u kvaliteti usluge a uveden je red na području nautike pa sve do izdavanja soba i apartmana.

Ustvrdivši da hrvatski turizam neće posustati, Kalmeta je najavio da će "ove godine u proceduru ići svi turistički zakoni - od zakona o ugostiteljskoj djelatnosti do paketa zakona o turističkim zajednicama, s time da će u drugo čitanje ići i zakon o turističkom zemljištu.

Na glavnoj skupštini Svjetske turističke organizacije, održanoj u Senegalu, Hrvatska je dobila potporu većine zemalja članica da predsjedava Regionalnom komisijom za Europu koja pokriva više od 50 posto ukupnog svjetskog turističkog tržišta.

Osvrnuo se na problematiku izgradnje golf igrališta u Hrvatskoj gdje se investitori uglavnom susreću s problemom ishodovanja građevinske dozvole te plaćanja komunalnih doprinosa. S time u svezi pomoćnik ministra Robert Pende najavio je do konca ove godine početak izgradnje dva golf terena na području Istarske županije.

Državni tajnik Zdenko Mičić očekuje kako će ovogodišnja sezona biti još uspješnija, napominjući da turistički djelatnici ostvaruju svoje planove s osnovnim ciljem povećanja kvalitete turističkog sadržaja.

Ustvrdivši kako je Istra zasigurno najturističkija hrvatska regija, istarski župan Ivan Jakovčić najavio kako će se u cijeloj Istri ove godine u turizam uložiti 1,8 milijardi kuna što će, po njegovoj ocijeni, pomoći pokretanju realizacije većih projekata poput projekta "Brijuni-rivijera" te izgradnje golf igrališta.

Istra će do konca ovog desetljeća, a vjerojatno već do 2009. godine, biti destinacija sa četiri zvjezdice, ponajviše zahvaljujući velikom ulaganju privatnog sektora. Realizacijom projekta "Brijuni-Rivijera" definitivno će se promijeniti slika hrvatskog a pogotovo istarskog turizma na bolje, zaključio je Jakovčić.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Mate Brstilo poručio je kako je "Hrvatska slobodna od ptičje gripe" te kako se na državnim granicama provode posebne mjere zbog čega je ovih dana pojačan i rad inspekcijskih službi. Podsjetio je da je Hrvatska na vrijeme, još u rujnu, osnovala Povjerenstvo za praćenje ove bolesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙